Silah,mühimmat ele geçirildi

Silah,mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ihbar üzerine yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 Hakkari Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada,” Yüksekova ilçesinde 17.08.2012 günü [email protected] e-mail adresine gelen iki ayrı ihbar ile Güngör mahallesinde yaşayan vatandaşların gece 02:00 saatlerinde şüpheli silahlı şahıslar gördükleri öğrenilmiştir. Bu ihbar üzerine adli makamların şüpheli 6 adrese verdiği arama, yakalama ve el koyma kararına istinaden Yüksekova ilçesi Güngör mahallesi 906 sokak No: 51 sayılı tek katlı inşaat halinde bulunan adreste yapılan arama yapıldı.

 

Aramada,” 3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 5 adet dolu şarjör,1 adet dürbünlü m16 marka piyade tüfeği ve bu silaha ait 1 adet dolu şarjör, 1 adet bombaatar, 1 adet roketatar, 2 adet savunma tipi el bombası, 7 adet bomba atar mühimmatı, 1 adet kısa namlulu tabanca ve bu tabancaya ait 9 adet fişek, 3 adet ogv anti-personel mühimmatı, 2 adet 40 mm’ lik bilyeli parça tesirli roket, 6 adet rpg 7 anti-tank roketatar mühimmatı, 168 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait fişek,

7 adet içi boş halde silindir biçiminde sevk motor muhafaza kutusu,

5 adet roket sevk motoru, 1 adet gitar kılıfı ve 1 adet saz kılıfı,

4 kişiye ait olduğu değerlendirilen örgütsel kıyafet, 1 adet sim kart bulunarak incelenmek üzere el konulmuştur.

m-1.20120817234410.jpg

m-2.20120817234420.jpg

 

m-3.jpg

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.