• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 9 °C

Silvan'da YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma

Silvan'da YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma
Çatışmaların yeniden başladığı Silvan'da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken jandarma da zırhlı araçlarla sokağa indi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yolları hendeklerle kapatan YDG-H üyeleri ile polisarasında çatışma çıktı. Çarşı esnafı güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

Edinilen bilgilere göre, YDG-H üyeleri dün akşam saatlerinde yollara barikat kurup hendek kazdı. Bugün sabah saatlerinde bölgeye giden güvenlik güçlerine saldıran YDG-H'liler ile polis arasında çatışma çıktı.​

Çatışmalar sırasında Tekel ve Mescit mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar daha güvenli bölgelerdeki akrabalarının yanına giderken, çarşı esnafı da güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı.

Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkılmasını yasakladı. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen karar camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

Silvan'da olayların sürdüğü Tekel ve Mescit mahallerine bugün saat 14.00'den itibarenjandarma da zırhlı araçlarla girdi. Jandarma mahalle aralarına girerek, önlem almaya başladı. Mahallelerin girişlerinde önlem alan polis ekipleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde hendek kapatmaya giden güvenlik güçlerine YDG-H'lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışmanın ardından bazı mahallelerde olaylar devam ediyor.

Önlem amaçlı jandarma ekiplerinin mahallelere girmesinin ardından SilvanKaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi.

Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen sokağa çıkma kararı camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi. iha

Bu haber toplam 4379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim