• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Sincar son yolculuğuna uğurlandı

Sincar son yolculuğuna uğurlandı
1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine giderken eski eşi tarafından katledilen DÖKH aktivisti Nazliye Sincar'ın cenazesi toprağa verildi

BDP İstanbul Milletvekilli  Sebahat Tuncel’in hazır bulunduğu cenaze töreninde Sincar’ın tabutunu omuzlayan kadınlar erkek egemen sisteme lanet okudu. 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine giderken eski eşi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen DÖKH aktivisti Nazliye Sincar'ın cenazesi Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

BDP İstanbul il ve ilçe örgütleri, BDP Kadın Meclisleri Üyesi kadınlar, DÖKH, SKM'li kadınlar, EMEP'li kadınlar, HDK Kadın Meclisi üyesi kadınların yer aldığı cenaze töreninde ağıtlar yükseldi. Kanarya Mareşal Fevzi Çakmak Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra üzerinde sarı, yeşil, kırmızı renkli tülbentle örtülen Sincar’ın tabutunu omuzlayan kadınlar hep bir ağızdan "Jin jîyan azadi", "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla  Kanarya Mezarlığı'na kadar yürüdü.

KADINLAR KİMSENİN MALI NAMUSU DEĞİLDİR!

Mezarlıkta Kürtçe okunan dualar ve yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrası BDP İstanbul Milletvekilli  Sebahat Tuncel söz aldı. Sincar'ın yaşamı boyunca kadın özgürlüğü için mücadele ettiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Tuncel, ancak erkekler tarafından öldürülen birçok kadın gibi onun da aynı zihniyetle katledildiğini dikkat çekti. Kadınların kimsenin malı, namusu olmadığını vurgulayan Tuncel, buna rağmen her gün bir kadının namus adına katledildiğini hatırlattı. “Erkekler önce kendi namusuna baksın.

Biz bunu kabul etmiyoruz" diyen Tuncel, Kürt Özgürlük Mücadelesine kadınların öncülük ettiğini ve kadının özgürleşmesi için onurlu bir mücadele yürüttüklerini söyledi. Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nazliye yoldaşımız, o gün mitinge gidip, 'savaşa hayır' diyecekti.

Onun anlamlı bir yaşamı vardı. O, halkının mücadelesine öncülük eden ve sevda yüklenen bir kadındı. Sincar'ın mücadelesi tüm kadınların mücadelesi, yolu yolumuzdur. Kadınları özgürlüğe ulaştırma sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Arkadaşımıza kadın mücadelesini yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”

 

Bu haber toplam 4745 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim