• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Sınır esnafı zor anlar yaşıyor

Sınır esnafı zor anlar yaşıyor
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçe esnafı zor günler yaşıyor.

Haber: Erkan Çapraz - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 23 Temmuz’da çıkan çatışma halen devam ediyor. İlçe merkezinde rahatlıkla görülen bombardıman, ilçedeki esnafı da etkiledi. Karanlık çökmeden iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, çatışmanın biran önce sona ermesini istiyor.

"BURASI ARTIK KABUS GİBİ"
Her gece top sesleriyle uyuduklarını belirten esnaflardan Erkan Kaya, "Yaklaşık 10 gündür rahat uyuyamıyoruz. Sürekli çatışma halinde burası. Top atışlarının yakın yerlere düştüğüne tanık olduk. Bu nedenle ilçeye bağlı köylerde göç başladı. Geçen gün buradaki Goman Dağı’nda çatışma oldu. Burası artık kabus gibi. Kimse evinden çıkamıyor. İşlerimiz de durdu. Bölgeye gidiş ve gelişler yasaklandı. Kimse erzak da alamıyor. Şehir kötü bir durumda” dedi.

"BUNDAN DAHA KÖTÜSÜ OLMAZ"
Kendisi de çatışmalar nedeniyle ikamet ettiği mezradan göç ederek şehir merkezindeki yakınlarının yanına yerleşen esnaflardan Salih Onay, "Bundan daha kötüsü olmaz. Bu çatışmanın artık sona ermesini istiyoruz. Huzur sağlandıktan sonra bizler de göç ettiğimiz köylerimize dönmek istiyoruz. Operasyonlar ve çatışmalar dursun artık. Bu işe bir çözüm bulunsun. Bizler barış istiyoruz. Gördüğünüz gibi çatışmalar halen devam ediyor. Savaş uçaklarının bombardımanı sürüyor. Karanlık olduğu için her şeyi göremedik. Böyle devam ederse diğer köylerde göç eder. Şemdinli’de yaşam kalmadı" dedi.

"ARTIK HUZUR İSTİYORUZ"
Bir oğlunun askerde olduğunu belirten Esnaf Şahabettin Bay, "Yaklaşık 10 gündür çatışma yaşanıyor. Burada hayat iyice zorlaştı. Benim de 1 oğlum Tekirdağ’da askerlik görevini yapıyor. Aynı zaman akrabam olan 4 kişi daha Güneydoğu illerinde asker. Bu olayların durmasını istiyoruz. 30 yıldır akan bu kan dursun. Çatışmalar artık yaşanmasın. Artık bölgede huzur ve kardeşlik istiyoruz. Asker anneleri de çocuklarını merak ediyor. Her iki taraftan da kimse ölmesin istiyoruz." şeklinde konuştu.

"ÇARŞIDA İNSANLAR YERİNE ZIHRLI ARAÇLAR GEÇİYOR"
Şemdinli’nin hayalet kente dönüştüğünü ifade eden esnaflardan Ceyhan Demirel ise, "Sürekli top sesleri duyuyoruz. Burada helikopterler dağları bombalıyor. İlçe esnafı olarak perişan durumdayız. İftardan sonra iş yerlerimizi açamıyoruz. Çarşı merkezinde insanlar yerine zırhlı araçlar geçiyor. OHAL döneminden daha kötü bir süreç yaşıyoruz. 30 yıldır burada yaşıyorum ilk defa böyle bir çatışmaya tanık oluyorum. Türk basının hala neden buradaki vahim durumu göremediğini anlamış değiliz” dedi.

Bu haber toplam 2716 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim