• BIST 10158.63
  • Altın 2471.625
  • Dolar 32.1781
  • Euro 35.0159
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sınıra gençlik haftası çıkarması

Sınıra gençlik haftası çıkarması
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği tarafından, “Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında sınırda ''Streetball Turnuvası'' düzenledi.

Haber: Feyzullah Taş- İran ve Irak'a sınırı bulunan Günyazı Köyü Tekeli Mezrası İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, düzenlenen turnuvaya yoğun ilgi gösterdi. İlk kez düzenlenen turnuva ile basketbolla tanışan öğrenciler birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride 10 takımın katıldığı turnuvada, sınırdaki öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal tarafından startı verilen turnuvaya katılan kızlar takımı yaşanan malzeme sıkıntısı nedeniyle etekle, erkekler ise üzerilerindeki pantolonla basket atmaya çalıştı. Turnuva sonunda kızlarda kategorisinde Kardelen takımı, erkeklerde ise kategorisinde ise Yenilmezler takımı birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Şemdinli Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Faysal Bilmece ve Basketbol İl Temsilcisi Yakup Aktaş tarafından verildi.

"TEKELİ MEZRASI ARTIK SPORLA ANILACAK"
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum olarak “Gençlik Haftası” nedeniyle etkinlikler düzenlediklerini belirterek, başlattıkları streetball turnuvasının startını da Irak ve İran'a sınır olan Günyazı köyü Tekeli mezrasında verdiklerini söyledi.

Güldal, ”Biliyorsunuz Tekeli hep olumsuzluklarla Türkiye'nin gündemine geldi. Bizim amacımız Tekeli mezrasını farklı bir ortamda spor ve kardeşlikle gündeme getirmek. Tekeli'yi bundan sonra sporla gündeme getireceğiz. Biz sizleri unutmadık. Ben buradan sizlere bir söz daha veriyorum. Sonbaharda okulların açıldığı hafta sizlerle farklı etkinlikler yapacağız. Bizim buradaki amacımız, sizleri farklı ortamlara taşımaktır. Burada basketbolla başladık, önümüzdeki sezon sizleri diğer değişik spor dalları ile tanıştıracağız'' dedi.

İLK KEZ BASKETBOL OYNADILAR
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Yakup Aktaş ise, basketbolu Hakkari'nin bütün köylerine yaymak için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Aktaş, ”Amacımız gençlerimize memleketimize hizmet etmek. Biz yıllardır bombalarla, mayınlarla, silahlarla anılan Tekeli mezrasının artık sporla anılmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Düzenlenen turnuva sayesinde basketbolla tanışan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, ''Hiç basketbol oynamıyorduk. Basketbol oynamayı yeni öğreniyoruz. İl merkezinden gelen hocalarımız bize basketbolu öğretti. Bu nedenle çok mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

Kızlar kategorisinde birinci olan Kardelen takımı kaptanı Layla Eren de spor malzemeleri olmadığı için etekle oynamak zorunda kaldıklarını, buna rağmen büyük bir başarı göstererek kızlar dalında turnuvayı birinci olarak bitirdiklerini söyledi.

ASKERİ KAMUFLAJ FİLESİNİ KALE DİREĞİ OLARAK KULLANIYORLAR
580 öğrencisi bulunan 10 derslikli Günyazı Köyü Tekeli İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki kalelere askeri birlikler tarafından kullanılan kamuflaj filelerinin takılmış olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Okullarında spor malzemesinin yanı sıra futbol maçlarında da kale filesi sıkıntısı yaşadıklarını belirten öğrenciler, bu nedenle köydeki tabur komutanı tarafından kendilerine oynadıkları maçlarda kalelerinde kullanılmak üzere kamuflaj filesi verildiğini anlattı. Öğrenciler, sınır köylerinde zor şartlar altında yaşayan çocuklara yardım eli uzatılması çağrısında bulundu.

normal-1.20120522131807.jpg

normal2.20120522131821.jpg

Bu haber toplam 7960 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim