• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Sınırda yaşananlar

Sınırda yaşananlar
Hakkari'nin il ve ilçelerinde bir hafta içersinde yaşanan asayiş olaylarını sizler için derledik.

- ASKERİ BİRLİĞE TACİZ ATEŞİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir askeri birliğe Irak topraklarından Kanas keskin nişancı silahı ile taciz ateşi açıldığı belirtildi.
Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK mensuplarınca sınırın Irak tarafındaki Birchapar Dağı bölgesinden Çukurca 3'üncü Jandarma Sınır Tabur Komutanlığına bağlı Gezgin Tepe üs bölgesine Kannas keskin nişancı silahı ile bir el taciz atışı yapıldığı, saldırıda herhangi bir yaralama olayı ile hasarın meydana gelmediği belirtildi.

- ARAZİDE PATLAMAMIŞ ROKET MERMİSİ BULUNDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde odun toplayan vatandaşlar tarafından patlamamış bir roket mermisi bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Çukurca ilçesi Koyunyatağı bölgesinde odun toplayan vatandaşlar, arazide patlamamış bir roket mermisi buldu. Durumun güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine bölgede yapılan araştırmada, PKK mensuplarınca düşürülmüş olduğu değerlendirilen 1 adet ateşlenmemiş Rus menşeli RPG-7 R/A mermisi bulundu. Uzun zamandır bölgede olduğu tespit edilen mühimmatın olay yerinde imha edildiği bildirildi.

- MAYINA ÇARPAN KİRPİ ARACI YAN YATTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tuzaklanan mayının patlaması sonucu yan yatan askeri araçta maddi hasar meydana geldi.
Hakkarihabertv.com muhabirinin edindiği bilgiye göre, Şemdinli-Derecik karayolu üzerinde konvoy geçişi öncesi yol aramasında görevlendirilen ekibin bulunduğu Kirpi aracı, Tütünlü köyü mevkiine geldiğinde mayının üzerinden geçerek yan yattı. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

- KAZAN VADİSİ'NDE BİR PKK'LININ CESEDİ BULUNDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi'nde düzenlenen operasyonda, bir PKK mensubuna ait cesetle antitank mayını ve tuzaklanmış patlayıcılar bulundu.


Valilikten yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için 1'nci Komando Tugayı ve jandarma birlikleri tarafından Kazan Vadisi'ne operasyon düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, "Operasyon neticesinde 1 adet İtalyan VS 2.2 anti tank mayını, 6 adet el yapımı patlayıcı ve 5 adet düzenek ile 1 yıl önce öldüğü değerlendirilen bir PKK'lıya ait ceset bulunmuştur.

 

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ayrıntılı fotoğrafları çekilen cesetten kriminal inceleme için parça alınmış ve yasal işlem başlatılmıştır. Bulunan tüm düzenek ve patlayıcılar, patlayıcı madde imha timi tarafından yerinde imha edilmiştir" denildi.

Bu haber toplam 3632 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim