• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

SIRAT KÖPRÜ ÇÖKTÜ 1 KİŞİ KAYBOLDU

SIRAT KÖPRÜ ÇÖKTÜ 1 KİŞİ KAYBOLDU
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi yol ayırımında tahtadan yapılmış bir sırat köprünün çökmesi sonucu 1 kişi dereye kapılırken bir kişi ise yara yaralı olarak kurtuldu.

 

Köprüden geçen 2 arkadaş köprünün çökmesi sonucu dereye kapıldılar. Bir kişi köprünün tahta parçalarına tutunup yaralı olarak kurtulurken bir kişinin ise dereye kapıldığı ve bulunması için arama çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

 

  Edinilen bilgiye göre, olay saat 16:00 sıralarında ilçe merkezinden 500 metre mesafedeki Derecik Beldesi yol ayırımındaki Derecik Deresi kenarında meydana geldi. Şapatan mevkiinde bir inşaatta işçi olarak çalışan 2 kardeş olmak üzere 4 kişi uçkun toplamak için Derecik Deresi üzerinde bulunan ve tahtadan yapılmış sırat köprüden geçmeye çalışırken köprü aniden çöktü. Servet Aksu (17) dereye kapılıp kayıp olurken Abdulhaluk Öztekin (16) ise köprünün tahtalarına tutunarak kurtuldu. Öztekin Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kayıp gencin bulunması içinde ilçe sakinleri, askerler ve köy korucularının el birliği yaparak dereye düşen genç için arama çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

 

 İlçe kaymakamlığı yetkilileri ise Şemdinli Şapatan mevkiinde bir inşaatta işçi olarak çalışan kardeş olan Servet Aksu, (17) Cengiz Aksu (21) ile beraberlerindeki Abdulhaluk Öztekin (16) ile soyadı belirlenemeyen Muhyettin isimli gençler uçkun toplamak için Derecik Deresi yakınlarına gittiler. Burada vatandaşların yıllardır tarım alanları için kullandıkları tahtadan yapılmış sırat köprü aniden çöküyor. Servet isimli genç dereye kapılırken, Abdulhaluk Öztekin isimli genç ise tahtalara tutunarak kurtuluyor. Yanındakiler ise yara almadan kurtuluyorlar. Dereye kapılıp kalıp olan gencin bulunması için ilçe sakinleri, askerler ve korucular arama çalışmalarını sürdürüyorlar” denildi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim