• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Slopi'deki çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti 16 yaralı

Slopi'deki çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti 16 yaralı
Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hendekleri kapatmaya giden polis ekipleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır, 16 kişi yaralandı. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi’nde polisin sabah saatlerinde gözaltı operasyonu engellemek isteyen halka ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Encü: 6 ev ateşe verildi

imc tv’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Silopi’de sabah saatlerinde polisin gözaltı operasyonunu engellemek isteyen halka ateş açması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

6 evin polis tarafından ateşe verildiğini söyleyen Encü iki mahallenin üzerinden de dumanlar yükseldiğini söyledi.

Sarıyıldız: Polis sivil bir aracı taradı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile görüştüklerini Vali Su’yun kendilerine “mahallede halk yok terörist var” dediğini ve müdahale ettiklerini belirtti. Sarıyıldız ayrıca, polisin yaralıları taşıyan sivil bir aracı da hastane yakınında taradığını söyledi.

İrmez: Kaymakam ‘benim işim değil’ dedi

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de iki kişinin öldüğü polis saldırısında çok sayıda yaralı olduğunu, yaralıların bazılarının Batman’a götürüldüğünü söyledi. Silopi Kaymalamı’yla görüştüklerini söyleyen İrmez, kaymakamın kendilerine “Benim işim değil” dediğini, valiliğin ise telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

Aydemir: Damlara keskin nişancıların yerleştirildi

Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise polisin saldırısında Hamdin Ulaş ve Mehmet Tandoğan adlı kişilerin hayatını kaybettiğini söyledi. Beş mahallede halk ile polis arasında çatışmaların sürdüğünü söyleyen Aydemir, damlara keskin nişancıların yerleştirildiğini ifade etti. Gittikçe şiddetlenen çatışmada, 3 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır, 16 kişi ise yaralandı. basından

Bu haber toplam 7410 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim