• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

SMMMO Temsilcisi Yakupoğlu’ndan 10 Ocak Mesajı

SMMMO Temsilcisi Yakupoğlu’ndan 10 Ocak Mesajı
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Yakupoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu
anlamda kurumlarla, bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenen basının, özgür olması da demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerindendir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden asla söz edilemez. 21. yüzyılın yükselen değerleri arasında ilk sıralarda 'medya ve iletişim' yer almaktadır. Bu bağlamda basının sorumluluğu ve omuzlarındaki yük, geçmiş yıllara göre daha da artmaktadır. 

Güvenilirlik, doğru haber, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar, demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Dünyada ve ülkemizde basın mensuplarının çok zor koşullar altında, büyük tehlikelere karşı çalıştığını görmekteyiz.

Hayattan haberdar olmamızı sağlayan gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Basın çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi çok önemli bir ihtiyaçtır. Ayrıca editoryal bağımsızlığın hem kurumsal hem de yasal çerçevede tüm boyutlarıyla sağlanması gerekmektedir. 

Bu sayede basın her konuda rahat, özgür ve güvence altında görev yapabilir. Bu hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyorum.” 

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim