• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Suruç’ta büyük direniş

Suruç’ta büyük direniş
Şanlı Urfa’nın Suruç ilçesinde 3 gündür devam eden direniş büyüyerek devam ediyor.

Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin Jandarma ve polisin müdahalesi sırasında yer yer zor anlar yaşadığı belirtildi. Çadırların kaldırılması ile birlikte geceyi araçlarında ve açık havada geçiren eylemcilere sert müdahalede bulunulduğu belirtildi.

suruc-olaylari-galari.jpg

Hakkari Belediyesi Halkla İlişkiler bölümünde görevli  Mahir Yıldız, burada yaşanan olayları saniye saniye görüntüledi. Eş başkanları ve binlerce kişinin gaz bombalarına maruz kaldığını ifade eden Yıldız, Jandarma ve polisin eylemcilere çok sert müdahalede bulunduğunu belirtti.

Bölgede bulunan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi’de Suruç direnişini selamladıklarını belirterek, binlerce kişiye karşı çok sert müdahalede bulunulduğunu belirttiler. Burada bulunan bazı vatandaşlar ise,” Suruç Kobane sınırında 3 gündür bulunan eylemciler  arasında olaylar devam ediyor. Jandarma ve polisin anonslar yaparak bölgeden çıkın uyarısına rağmen kimse bölgeyi terk etmedi.  Jandarma dün eylemcilerin çadırları kaldırılmıştı. Çadırları kaldırılan eylemcilerin bazıları geceyi araçlarında bazıları ise dışarıda geçirdiler.

Eylemciler gece boyunca jandarma ve polisle çatıştı. Sabah saatlerinde çevre kentlerden ve Ankara’dan gelen eylemciler Suruç’ e girişleri engellenerek alınmadı ve Suruç ilçesinin giriş ve çıkışları yasaklandı. Şuanda sınırda 5 binden fazla eylemci bulunuyor. Eylemcilerin dağılması için sık sık anonslar yapılmaya devam ediliyor.

Yalnız eylemciler bölgeden ayrılmayınca Jandarma ve Polis yeniden TOMA ve zırhlı  araçlarla müdahalesini sürdürdü.  Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu bir araca gaz bombası isabet etmesi sonucu alev aldı.

Çok sayıda eylemci yaralandı. Yaralılar bölgede bulunan HDP belediyelerinin ambulanslarında tedavi edildi.  Burudaki eylemciler su ve ekmek ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Bölgede Hakkari ve Yüksekova ilçesi eş başkanları ve 10 araçlık konvoyu da bulunuyor. İki minibüs dolusu Hakkari’li vatandaşların yarın geri dönmeleri bekleniyor. Buradaki durum bundan ibarettir” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim