Taş "Gazetecilik Bir Kamu Hizmetidir”
Kaynak:Hakkarihabertv.com
“Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla görev yapan gazeteciler, toplumun vicdanı ve demokrasinin en güçlü teminatıdır. Halkın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden çalışan, fedakârlıkla görev yapan basın mensupları; kamuoyunun aydınlatılmasında, toplumsal bilincin gelişmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde büyük sorumluluk üstlenmektedir.
Gazetecilik, yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda doğruluk, dürüstlük ve güven esasına dayanan bir kamu hizmetidir.
Başta Hakkari olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında görev yapan basın emekçilerimiz; halk ile yöneticiler arasında köprü kurarak, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sunmaktadır.
Bu vesileyle, mesleğini onurla icra eden tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, basın özgürlüğünün ve etik haberciliğin her daim güçlü kalmasını temenni ediyorum.
Görevini fedakârca sürdüren tüm basın mensuplarımıza sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.
Ayrıca, düşüncelerinden ve yazdıklarından ötürü cezaevlerinde tutulan tüm gazetecilere özgürlük diliyor, son dönemlerde bazı gazetecilere yönelik yapılan haksız saldırıları da şiddetle kınıyorum.