• BIST 10047.74
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Tecavüzcü babaya 27 yıl hapis

Tecavüzcü babaya 27 yıl hapis
Amed'de muayene olduktan sonra 2 aylık hamile olduğu anlaşılan 16 yaşındaki B.A., babası tarafından tecavüze uğradığını söyledi.

Babası, öz kızının başka erkeklerle olduğunu ileri sürüp iftira attığını belirterek, kan testi istedi. DNA testi sonucunda öz kızının karnındaki bebeğin de babası olduğu ortaya çıkınca Kemal A., 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Amed'deki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tüyler ürperten bir dava görüldü. Baba Kemal A., öz kızına tecavüz etmekten dolayı sanık, kızı B.A mağdure, eşi G.A ise müşteki olarak yerini aldı. Anne G.A., 2011 yılında muayene olmak için 16 yaşındaki kızı B.A., ile birlikte Kadın Hastalıkları Hastanesi’ne gitti. Muayenesinin ardından kızının da rahatsızlığı nedeniyle doktor tarafından muayene olmasını istedi.

Doktor muayene sonucunda G.A.’ya kızının 2 aylık hamile olduğunu söyledi. Anne G.A., kızına nasıl hamile kaldığını sorduğunda, inanamayacağı bir cevap aldı. Kızı, babasının hamile bıraktığını söyledi. Olayın Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesi üzerine 16 yaşındaki B.A, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Burada ifadesi alınan anne G.A., eşi Kemal A’nın kızına karşı yanlış bir davranışının olmadığını, zaman zaman kızının üstünü örtmek için odasına gittiğini söyledi. Eşinin cezaevinde çok uzun kalmasından dolayı  B.A.’nın, babasını sevmediğini belirten anne, ifadesinde eşinin böyle bir şey yapabileceğine inanmadığını ifade etti. Kızının kimden hamile kaldığının ortaya çıkması için gerekli tahlillerin yapılmasını isteyen anne, eğer eşi tarafından hamile kalmış ise şikayetçi ve davacı olduğunu beyan etti.

Mağdur B.A., babası tarafından nasıl tecavüze uğradığını detayları ile anlattı. 5 erkek kardeşinin ayrı odada uyuduğunu belirten B.A., utandığından bağıramadığını, duyulursa evde katliam çıkabileceği korkusundan olayı kimseye anlatamadığını belirtti. 7 yıl cezaevinde kaldıktan sonra,  bir yıldır kendileri ile olan babasının izin vermediği için dışarı bile çıkamadığını söyleyen mağdur B.A., babasının bakışlarından ve davranışlarından ancak olayın bu boyuta gelebileceğini tahmin bile etmediğini ifade etti. Babasından şikayetçi olduğunu söyleyen B.A., Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalmak istedi.

Baba Kemal A. ise İlköğretim 8. sınıfa giden kızının devamsızlık yaptığından okuldan aldığını, başka erkeklerle ilişkisi olduğunu düşündüğünü ileri sürdü. Cezaevine girmesi ve kızının rahat hareket etme isteği nedeniyle kendisine iftira attığını öne süren baba A., kendisinden DNA örneği bile alınmasını istedi. 

Duruşmada konuşan Kemal A., çocuklarını çok sevdiğini, alkol ve uyuşturucu hapın etkisinden dolayı hiçbir şey hatırlamadığını iddia ederek “Kızımı diğer çocuklarından hiçbir zaman ayırmadım. Kızım bana iftira atıyor. Ben suçsuzum. Ben bu iftira ile yaşayamam. İntihar ederim, cezaevinde kendi ipimi kendim çekerim. Masumiyetimin orya çıkarılması için kan örneklerimi alın” dedi.

Mağdure B.A’dan alınan ceninin yüzde 99.99 babasından olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Kemal A., alkollü olduğu, uyuşturucu hapın etkisiyle söz konu eylemleri gerçekleştirdiğini iddia etti. Sanık A’nın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlenirken, Adli Tıp Kurumu mağdurenin  beden ve ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdi.

Yargılama sonucunda elde edilen deliller ışığında 2. Ağır Ceza Mahkemesi “Cinsel istismar” suçundan sanık A.’yı 27 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın iyi halli görülmeyişi nedeniyle koşullu salıverilmesi durumunda, kendi alt soyları üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerinin de sona ermesini kararlaştırdı.  

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim