• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Tecavüzcüleri barındırmayacağız

Tecavüzcüleri barındırmayacağız
BDP Kadın Meclisleri: Tecavüzcüleri barındırmayacağız

BDP Kadın Meclisleri, “iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçunu işleyen” 62 yaşındaki Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in ihraç edilmesini “son derece haklı ve zorunlu” şeklinde değerlendirdi. Kadın Meclisleri, “Çekin'in BDP’li olması, partimizin bu durumu görmezden gelmesine değil, üzerine daha fazla gitmesine neden olmuştur. Çünkü herkesten çok partili birinin, tecavüzcüleri asla aramızda barındırmayacağımızı bilmesi gerekmektedir” dedi.

Siirt’teki çocuk istismarına ilişkin açıklamada bulunan BDP Kadın Meclisleri, “Barış ve Demokrasi Partisi; gerek devletin doğrudan fail olduğu, gerekse de toplumda yozlaşmış, insanlığını yitirmiş kişilere müsamaha gösterip, cezasız bıraktığı cinsel istismar, taciz, tecavüz ve fuhuş olaylarına; her zaman, her koşulda ve kim olursa olsun ilkesel ve net bir duruş sergilemiştir” diye belirtti. 

Açıklamada, devamla şu ifadeler kullanıldı: “Şimdiye kadar, nasıl ki Bingöl’de 8 uzman çavuşun cinsel istismarına maruz kalan 14 yaşındaki çocuğun, Siirt’te yüzlerce askeri-sivil memurun cinsel istismarına maruz kalan ilköğretim çocuklarının, Mardin’de Kuran hocasının cinsel istismarına maruz kalan erkek çocuğun davasında bu ilkesinden taviz vermemiş ise, bugün de, Siirt’te 13 ve 17 yaşında olan iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayında da aynı ilkesel ve net duruşu sergileyecektir.”

“İki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçunu işleyen 62 yaşındaki Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in BDP’li olması, partimizin bu durumu görmezden gelmesine değil, üzerine daha fazla gitmesine neden olmuştur” diyen BDP Kadın Meclisleri, şöyle devam etti:  “Çünkü herkesten çok partili birinin, tecavüzcüleri asla aramızda barındırmayacağımızı bilmesi gerekmektedir. Bu kişinin cinsel istismarın, tacizin ve tecavüzün bir insanlık suçu olduğunu sürekli beyan eden ve başta bu suçlar olmak üzere her türlü haksızlığa ve zulme karşı mücadele eden bu partide, siyaset yapması da ayrıca bir onursuzluk örneğidir.”

Kürt halkı ve özelde de Kürt kadınlarının, oylarıyla seçtiği siyasetçileri, başta kadın ve çocuklar olmak üzere insanlara yönelik her türlü istismar, baskı ve ötekileştirmeye karşı mücadele etmesi için seçtiğini söyleyen Kadın Meclisleri, “Bu sadece partili siyasetçilerin değil, sıradan bir parti üyesinin bile bir an olsun aklından çıkarmayacağı bir gerçekliktir” diye belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Biz BDP Kadın Meclisleri olarak; şimdiye kadar her türlü cinsel istismar, taciz ve tecavüzün karşısında olduk. Bu coğrafyanın bir kültürü haline gelmiş tecavüz kültürüne hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 

Partimizin ilkeli duruşu neticesinde, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'i ihraç etmesini son derece haklı ve zorunlu görmekteyiz. Fakat bununla yetinmeyeceğiz. Halkının büyük emek ve mücadele ile kendisini seçmesine karşılık, böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyeceğiz. Kendisi bu suçun gerektirdiği en büyük cezayı alana mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu konuda devletin de üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Devlet tacizci, tecavüzcü ve çocuk istismarcılarını koruyarak bu suça ortak olmaya artık son vermelidir. Bu davada da, diğer istismar davalarında olduğu gibi ‘‘Rızası vardı’’ diye verilecek bir kararı şimdiden belirtelim, kabul etmiyoruz. Çocuk istismarında rıza söz konusu olamaz. Eğer ortada bir rıza varsa, bu devletin tecavüzcülere gösterdiği bir rızadır ve biz bu rızayı asla kabul etmeyeceğiz.”
 

 

Bu haber toplam 4708 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim