• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TEKEL İŞÇİLERİNE HALAYLI DESTEK

TEKEL İŞÇİLERİNE HALAYLI DESTEK
Hakkari de sendikacılar Tekel işçilerine destek vererek kar yağışı altında halay çekip slogan attılar.
HAKKARİ DE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK GREVİ

Hakkari Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mikail Ata, Tekel işçilerinin direnişinin Türkiye nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazandığını söyledi.


Öğle saatlerinde ellerinde pankartlar bulunan sendika temsilcileri, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye başkanlığı önünde toplandı. Polis, sendikacıları uyararak trafiğe kapattıkları yolu açtı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken sendika temsilcisi ve üyeleri, Tekel İşçilerine olan desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.


Çekilen halayların ardından bir konuşma yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mikail Ata ile Yol İş Sendikası Hakkari Temsilcisi Cahit Tekin, hamasi sloganların ötesinde bir gerçek olarak ifade edilecek olursa bugün tüm emekçilerin yüreğinin Tekel işçileri için atmakta olduğunu belirtti.


Ata ve Tekin, "Umutları, talepleri Tekel direnişinde somutlaşmaktadır. Tekel direnişi emekçiler için bir nirengi noktasıdır. Direnişin kaybedilmesinin sonuçları bütün emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım Grevi nde yaşandığı gibi, emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir. Bu nedenle emek güçlerinin herhangi birinin bu direnişi hafifsemeye hakkı yoktur. DİSK ve KESK in çağrısıyla bir araya gelen 6 konfederasyonun toplantısı sonucunda hükümete sorunu çözmesi için 26 Ocak a kadar mühlet verildi. Bu süre içerisinde sorunun çözülmemesi durumunda dayanışma grevi yapılacağı vurgulandı. Siyasi iktidar bu çağrıyı savsakladı. Yeni bir randevu vererek soğukta ekmek ve demokrasi mücadelesi veren Tekel emekçilerini bir hafta daha oyaladı. Bu bir haftanın sonunda işçilere yine 4/C yi dayatabileceğini sandı. Bizler Tekel işçilerinin yanında yer almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


İşimiz, iş yerimiz, ekmeğimiz için grevdeyiz şeklinde slogan atan sendikacılara Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, birçok sendika ve sivil toplum örgütü de destek verdi. Sendikacılar, kar yağışı altında değişik sloganlar atarak daha sonra da sessizce dağıldı. Kalabalık, KESK Şubeler Platformu binasına geçerek oturma eylemlerini burada sürdürdü.(İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim