• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 8 °C

TİMBİR İLE TÜMÜMÜZ BİR!

Hakan Taş

Türk İnternet Medyası Birliği’nin kurulması konusunda bizleri Ankara’ya ilk toplantıya çağırdıklarında kafamızda bin bir tereddüt ve kuşku ile gittik. Dr.Süleyman Basa ve Nizamettin Bilici ile ilk kez karşılaştık ve tanıştık. 81 il ve 7 ülkeden 900 internet gazetecileri olarak bir araya gelerek çatımızı kurduk.

Ne yapmamız gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunarak istişarede bulunduk. Kocaman ve güçlü bir aile olduk. Oluşturduğumuz watsap gurubumuzda çalışmalarımızı hızlandırdık. Kısa süre içerisinde BHA Ajansımızı da kurarak yolumuza devam ettik.

İnternet Medyası ve Bilişim alanında önemli çalışmalara imza atan İMEF öncülüğünde 81 il ve 7 ülkeden 900 internet gazetecisinin kurduğu TİMBİR ve RTÜK, muhteşem bir çalıştay için bizleri yeniden başkente davet ettiler. Kurucu başkanlarımız Basa ve Bilici hepimizi kapıda güler yüz ile karşıladılar.

Büyük Ankara Oteli’nde dolu dolu bir program tertiplendi. Türk İnternet Medyası RTÜK çalıştayında yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu. Kurucu başkanımız Dr.Süleyman Basa, üstüne basa basa; “İnternet medyası her geçen gün büyümekte ve etki alanını genişletmektedir. Anadolu’nun 7 bölgesinde 81 ilde kendi emekleri ile  insanlara haber ulaştıran gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar. Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir. 

sans-titre-1-033.jpg

Devletten destek almadan, STK odalarından destek almadan, basın kartı olmadan yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir.  Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası  kendi öz kaynağı ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur. Burada yer alan medya mensupları gücün değil milletin medyasıdır. Dedi.

RTÜK’ten geçmişte en çok ben çektim. RTÜK’ten sevgi şefkat değil hep uyarı ve ceza gördük. RTÜK’ün değişen yüzü, yeni yönetimi ve çalışanları bizi ayrı mutlu ediyor. RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, içimizi ısıtan iyimser açıklamalarda bulundular. Çalıştay dışında da hepimizi ayrı ayrı kabul ederek tüm sorularımızı yanıtladılar.

TİMBİR ailesi olarak RTÜK ile ortaklaşa çalıştaylarda ve yeni projelerde buluşmak değişmeyen arzumuzdur. Çünkü Dijital dönüşüm süreci başladı. Siber savaş dijital ortamda gerçekleşiyor. Künyesi ve kimliği belli olmayanlar bizim mesleği icra ederek emeğimize saygısızlık ediyorlar.

Hayatın akışını da etkileyen medya sektörü eline cep telefonu ve makine alan herkesin cirit attığı bir alan olmamalıdır. Ülkemizde yüzde 95 sosyal ağ kullanıyor. Matbaa ve gazete yerini internet medyasına bıraktı. Yasal düzenlemenin bir an önce karara bağlanmasını arzu ediyoruz.

hakan-tas-011.jpg

Kısacası TİMBİR ile tümümüz bir olduk. Bir çağrıda 81 il bir araya gelebiliyoruz. Yeni projelerimizle okuyucularımıza internet medyasında yeni düzenlemelerle doğru haberi ulaştırmaya devam edeceğiz.

Bu yazı toplam 926 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim