• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

TRABZONLULAR HAKKARİ'DE COŞTU

TRABZONLULAR HAKKARİ'DE COŞTU
Hakkari ye gelen Trabzonlu gençler kolbastı, horun oyunları oynadı. Daha sonrada Hakkari yöresine ait halaylara eşlik ettiler.
GÖRÜNTÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 2005 yılında uygulamaya koyduğu Gençlik Merkezleri "İller Arası Gençlik Değişim Programı" kapsamında Hakkari ye geldiler. 5 gün boyunca Hakkarili gençlerle kaynaşarak yörenin örf ve adetlerini öğrenen Trabzonlu gençler için akşam saatlerinde Hakkari Gençlik Müdürlüğü tarafından öğretmenler evinde  kendilerine bir veda yemeği verildi. Trabzonlu gençler yaklaşık 150 kişilik Hakkarili gençlerle birlikte doyasıya eğlendiler. Hakkari yöresine ait türküler eşliğinde halay çeken Trabzonlu gençler daha sonrada Hakkarili gençlerle birlikte kendi yörelerine ait kolbastı, horunu ve halk oyanları gösterisi sondular. Trabzonlu öğrenciler ise Hakkari ye gelmeden önce bir ön yargının var olduğunu, ve bazı arkadaşlarının da Hakkari de ne işimiz var diye söyleyenlerin bile olduğunu belirttiler.

 

 Gençler,"Hakkari ye gelirken çok şaşırdık. Bizi çok iyi karşıladılar. İnsanları misafirperverdir. Doğal güzellikleri ise bizleri şaşırttı. Hakkari anlatıldığı gibi bir yer değildir. Herkesin gelip görmesini istiyoruz. Hakkari basında çıkan haberlerde anlatıldığı gibi değildir" şeklinde konuştular. Gecede bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, değişim programlarının çok güzel sonuçlar verdiğini belirtti. Bu değişimin kültürler arası diyalog ve dengeyi kuruduğunu anlatan Akdağ, yöre insanları olarak çok acılar ve sıkıntılar çektiklerini ama inşallah bu değişim programları ile bu acılara son bulacağını söyledi.

 

 Hakkari Gençlik Merkezi Müdürü Adil Özkan ise,"Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 2005 yılında uygulamaya koyduğu Gençlik Merkezleri "İller arası Gençlik Değişim Programı" kapsamında 2008 yılında Gençlik Merkezimiz Trabzon Gençlik Merkezi ile değişim yapılması Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüş olup, bu anlamda  2008 ekim ayında 17 kişilik bir gençlik kafilesi ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün misafiri olarak Trabzon a gidilmiştir. Değişim programının birinci ayağı başlatılmış,Ancak mevsimin kış olması nedeniyle Trabzonlu kardeşlerimizin değişim programı ise 2009 yılına bırakılmıştır. Trabzonlu Gençlerin ilimizi ziyareti ile Programın ikinci ayağı da tamamlanmış bulunmaktadır. 23-28 Nisan 2009 tarihleri arasında 13 kişilik bir Trabzon Vakfıkebir Gençlik Merkezine üye gençler Hakkari Gençlik Merkezinin misafiri olarak Hakkari yi ziyaret etmişlerdir. Vakfıkebir Gençlik Merkezi üyeler Valimiz Sayın Muammer Türker i ziyaret etmiş olup Hakkari Şehir kalesi başta olmak üzere, ve ilçelerini gezmişlerdir. Güzel duygularla Hakkari den ayrılan Trabzon Vakfıkebir Gençlik Merkezi kafilesine 27.04.2009 tarihinde öğretmen evi salonunda veda gecesi programı hazırlanmış ilçelerden halkoyunları kafileleri davet edilmiş olup 150 kişilik bir katılımla doya sıya eğlenmişlerdir Kolbastı ve horun oynayan Trabzon ve Hakkarili gençler 28.04.2009 günü ilimizden ayrılmışlardır. Gençlik Merkezimiz 2009 yılında Hatay Gençlik Merkezi ile Yurt içi(ağustos ayında) Gençlik Merkezleri arası değişim programını yapacak olup,Haziran ayında da Almanya Hamburg Gençlik Merkezi ile Yurt dışı gençlik değişim programını gerçekleştirecektir" şeklinde konuştu. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

Bu haber toplam 3280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim