• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Trafik işaretleri istiyoruz

Trafik işaretleri istiyoruz
Hakkari'deki yol genişletme ve yapım çalışmalarında trafik işaretlerinin yetersiz olduğu belirtildi.

Haber: Nevzat Taş

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Karayolları 114. Şube Şefliği tarafından yaklaşık 2 yıl önce ihale yoluyla yapımına başlanan ve halen süren yol genişletme çalışmaları sırasında yeterli trafik işaretlerinin konulmamasının kazalara sebep olduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Abdi Arslan, yetersiz trafik işaretleri konusunda yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını iddia etti. Yol çalışmaları nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığını belirten Arslan, çalışmaların sürdüğü yolda bulunan Çatal virajında şana kadar 8-9 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini ileri sürdü.

Defalarca Karayolları 114. Şube Şefliği'ne giderek çalışmaların sürdüğü yola önlem alınmasını istediklerini anlatan Arslan, "Bu yolda hiçbir trafik işareti bulunmaması nedeniyle insanlarımızın can güvenliği tehlikede. Şuana kadar yaşanan maddi hasarlı trafik kazaları can kaybıyla da sonuçlanabilirdi. Bu yola bir önlemin alınması için illaki bu yolda bir can kaybının yaşanması mı gerekmektedir.

Defalarca yanlarına gittiği karayolları yetkililerini şuana kadar bu yolda bir tedbir almada veya çalışmada görmedik. Bugün de burada maddi hasarlı bir trafik kazası yaşandı" dedi.

- KONUYU MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

Şimdiyi kadar maddi hasarlara yol açan kazaların can kaybına da sebep olabileceğini, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade eden Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, şunları söyledi:

"Artık mahkeme sorumlularını bulur. Çünkü insan hayatı bizim için çok önemli. Şoförümüze, esnafımıza ve insanımıza biz değer vermek zorundayız. Yaklaşık 2 yıl önce kent girişindeki Tekser konutları civarında başlayan çalışmalar, şuanda Dağgöl Mahallesi'ne kadar geldi ve burada sürüyor. Yolda hiçbir trafik levhası bulunmamakta. Şeritler kurularak sürücülerin geçişleri kolaylaştırılmalıdır.

Gerekirse yapımı süren yolun biran önce tamamlanması için şoför arkadaşlarla birlikte yolu trafiğe kapatarak oturma eylemine gideceğimizi buradan belirtiyorum. Trafik kazalarının meydana geliş sebebi yolun bir tarafında yapım çalışmaları yapılırken, diğer taraftan ise trafik akışı sağlanıyor. Araçlar geliş ve gidişli olarak sadece bir şeritten geçmektedir. Trafik akışının sağlandığı yolda trafik kurallarını belirten hiç bir işaretin konulmaması trafik kazası riskini son derece arttırmaktadır. Yetkilileri gerekeni yapmaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

BAZI SÜRÜCÜLER UYARICI İŞARET VE LEVHALARA UYMUYOR

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefi İbrahim Onay ise, çalışmaların sürdüğü yolda her türlü önlemin alındığını belirterek, yolda gereken uyarıcı işaret ve levhaların bulunduğu, ancak bazı sürücülerin bunlara uymadığını söyledi.

Bu haber toplam 3447 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim