• BIST 10268.58
  • Altın 2437.435
  • Dolar 32.2305
  • Euro 34.7462
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye-Suriye sınırında 'kimyasal' alarmı!

Türkiye-Suriye sınırında 'kimyasal' alarmı!
Türkiye-Suriye sınırında kimyasal alarm verildi. Suriye'de kimyasal silah kullanımının Türkiye'yi etkileyip etkilemediği konusunda tarama yapıldığı belirtilirken, sınır bölgelerinde yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskesi stoklandığı iddia edildi.

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiası ve Suriye’ye yönelik olası müdahale öncesi, Türkiye’nin sınır bölgesinde ‘kimyasal’ alarmı verildiği öne sürüldü. Türk medyasında yer alan haberlere göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer konusunda uzman ekipler gönderdi.  

Sınır bölgesinde havadan, karadan kimyasal denetimlerin arttırıldığı belirtilirken, olası bir kimyasal saldırıya karşı bölgede maske stoku yapıldığı ve sığınaklar konusunda çalışma başlatıldı ifade edildi. AFAD, Şam’da 21 Ağustos günü düzenlenen bombardımanda kimyasal kullanıldığı iddiası ardından sınır bölgesinde yaşayanlara ve kamplardaki Suriyeli mültecilere kimyasal silahlar konusunda eğitim verildiğini söyledi.

AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mustafa Aydoğdu, bölgede yapılan taramada, kimyasal bulguya rastlanmadığını belirtti. Aydoğdu, sınırdan geçen Suriyeliler’in de kimyasal ilaçtan etkilenip etkilenmediklerini de incelediklerini sözlerine ekledi.  

Kimyasal silah suçlamalarını reddeden Suriye yönetimi, silahlı grupların Şam’da kullandıkları kimyasal silahların Türkiye’de üretildiğini iddia etmişti. Suriye’nin BM nezdindeki daimi temsilcisi Başar El Caferi, silahlı grupların Suriye’ye karşı bir askeri müdahale ve saldırıyı provoke etmek için kimyasal silahlar kullandığını söylemişti. Temsilci, kimyasal silah üretimi için gerekli maddelerin ise Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından sağlandığını savunmuştu.

Öte yandan Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi toplanıyor. Başbakanlık Resmi Konut’ta saat 18.30’da toplanacak zirveye Başbakan Yardımcıları, Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, MİT Müsteşarı ve askeri yetkililerin katılacağı belirtiliyor.

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim