• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tutuklu kadınlara mektup

Tutuklu kadınlara mektup
Hakkari'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri,Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara dayanışma kartı gönderdi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi(DÖKH) üyesi bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında  cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü tutsaklarla dayanışma amacıyla kart gönderdi.
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) seçim bürosu önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu'nun da bulunduğu kadınlar adına açıklama yapan BDP Belediye Meclis üyesi Derya Çiftçi, Abdullah Öcalan'ın en kısa zamanda halkının içinde olmasının , Türkiye demokrasisi için bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Türkiye'de esas sorunun Kürt sorunu olduğunun artık bilindiğini belirten Çiftçi, "Özellikle bu süreci başlatan sayın Abdullah Öcalan'ın kaldığı imkan ve koşullar bu sürecin gelişmesi önündeki en büyük engel durumundadır.

Şu an yaşanan gelişmeleri bu nedenle bir müzakere süreci olarak  değil, bir görüşme süreci olarak adlandırmak   ve değerlendirmek daha doğru olur.Sayın Öcalan Kürt halkının iradesidir.
 
Kürt halkı özgürlük iradesini esaret koşullarında tutulmasını kabul etmemektedir.Bu nedenle sayın Abdullah Öcalan'ın en kısa zamanda halkının içinde olması, Türkiye  demokrasisi içinde zorunluluktur.
 
Yine de bu mücadelede yer alan ve bugün AKP  ve Cemaat ortaklı ceza evinde tutulan on binlerce parti kadromuzu ve arkadaşlarımızı soykırım operasyonları temelinde tutuklamışlardır. Bugün cezaevlerinde bulunan bir çok arkadaşımız ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır.
 
Hükumet sürekli barış sürecinden bahs etmektedir.Eğer gerçekten samimiyseniz hasta tutsakları ve diğer tutsakları da serbest bırakırsınız.Bu vesileyle bugün Hakkarili kadınlar cezaevlerinde bulunan kadın arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için tüm kadınlara kart gönderiyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından kadınlar , PTT Hakkari Şubesine giderek kadınlara kart gönderdi. Haber: HakkariHabertv.com
 
norma-1.jpg
 
normal-2.20140303130109.jpg
 
 
Bu haber toplam 3757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim