• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Uyuşturucu yüzünden bir aile dağıldı

Uyuşturucu yüzünden bir aile dağıldı
Adana'da, yaklaşık sekiz yıl önce severek evlenen bir çiftin yuvası, erkeğin uyuşturucuya alışmasıyla parçalandı.

Adana'da, yaklaşık sekiz yıl önce severek evlenen bir çiftin yuvası, erkeğin uyuşturucuya alışmasıyla parçalandı. Bağımlı koca, kendisine para vermediği gerekçesiyle eşini bıçaklayınca hapse düştü, yaralanan kadın işini kaybedince çocuklarıyla perişan oldu.

Adana'da, uyuşturucu bir yuvayı daha yıktı. Yaklaşık sekiz yıl önce birbirini severek Antalya'da evlenen Emine (32), N.A (30) çiftinin Gökhan ve Meryem ismini verdikleri iki çocukları oldu. Ancak evliliklerinin 4. yılından sonra ailesiyle Antalya'dan Adana'ya gelen koca N.A uyuşturucu bağımlısı oldu.

haberin_videosunu_izle_sel.gif

O zamana kadar mutlu olan çiftin mutluluğu uyuşturucu nedeniyle bozuldu. N.A, işi gücü bıraktı, çalışan eşinin getirdiği parayla uyuşturucu almaya başladı, para vermediği zamanlarda da eşini darp etti.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Emine A'ün çocukları için kazandığı parayı da uyuşturucuya veren N.A, bu da yetmeyince evdeki eşyaları satmaya başladı. N.A, önce çamaşır makinesi, kanepe, ocak ve buzdolabını sattı, sonra satacak bir şey bulamayınca televizyonu ve kızının bisikletini sattı. N.A, eşinden uyuşturucu parası isteyip alamayınca onu sokak ortasında ailesinin yanında bıçakladığı için cezaevine girdi. Şimdi Emine A, iki çocuğuyla bir barakada devletin verdiği 300 lira parayla ayakta durmaya çalışıyor.

BENİ BIÇAKLADI
Emine A, eşiyle evliliğinin ilk dört yılında çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "4. yıldan sonra eşim arkadaş ortamında önce esrar içmiş daha sonra o kesmeyince eroine başlamış. Bu nedenle çalışmayı bıraktı eroin kuryeliği yaparak kendine içecek eroin bulmaya başladı. Benden para alıp eroin almaya başladı. Ben vermek istemeyince 4 yıl bana şiddet uygulamayan kocam beni dövmeye başladı. Sonra evimi yaktı. En son uyuşturucu parası vermeyince ailesinin yanında sokak ortasında beni 3 yerimden bıçakladı, ölümden döndüm."

Eşinin cezaevinde olduğunu ancak bir gün çıkıp gelecek diye çok korktuğuna dikkat çeken Emine A, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendimden çok çocuklarım için korkuyorum. Onlara bir şey yapmasından korkuyorum. Çünkü eroin zamanı geldiğinde gözü hiçbir şey görmüyor. Ben 4. kez evden uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarttım. Ancak evden uzaklaştırması olmasına rağmen eve gelip istediğini yapıyor. Uyuşturucu yüzünden ailem dağıldı. Çocuklarım perişan oldu. Hastaneye yatıp çıktığım için artık ben de çalışamıyorum. Ayda 300 lira devletin verdiği parayla geçinmek zorundayım."

Uyuşturucunun çok illet bir şey olduğunu sadece kullanan kişiyi değil bütün ailesini perişan ettiğini anlatan Emine A, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben gençlere ailelere sesleniyorum. Gençler okuldan evlerine, evden okullarına gitsin. Kötü arkadaşlık edinmesinler. Benim kocam kötü arkadaş kurbanıdır. Sakın eroine alışmayın, alışırsanız hayatınız kararır. Aileler çocuklarıyla çok ilgilensin. Kimse bizim durumumuza düşmesin." İHA

 

Bu haber toplam 3460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim