• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık " Eğitimde iyi bir ivme yakaladık"

Vali Akbıyık " Eğitimde iyi bir ivme yakaladık"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkâri'nin eğitimde iyi bir ivme yakaladığına dikkat çekti.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkâri'nin eğitimde iyi bir ivme  yakaladığına dikkat çekerek: “Şimdi bir başka başarıyı ise 2022 yılında Erasmus+ programı kapsamında, yurt dışına giden yönetici, öğretmen ve öğrencimizin sayısındaki artışla  başarıyoruz dedi.  

Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür ve müdür yardımcıları ve şube müdürleri  ve ulusal- yerel basın temsilcilerinin katılımlarıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE ve Proje Birimi tarafından yürütülen "ERASMUS Projeleri" hakkında sunum yapıldı.

Hakkari Evinde kahvaltı eşliğinde yapılan basın bilgilendirme toplantısında konuşan Vali İdris Akbıyık, Hakkâri'nin eğitimde iyi bir ivme  yakaladığına dikkat çekerek: “Şimdi bir başka başarıyı ise 2022 yılında Erasmus+ programı kapsamında, yurt dışına giden yönetici, öğretmen ve öğrencimizin sayısındaki artışla  başarıyoruz dedi.
  Hakkari'de yaklaşık dört yıldır devam eden eğitim seferberliğinin Hakkari'nin eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasına katkısı her geçen gün artırdığını ifade eden Vali Akbıyık,

"Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, farklı dünyalara açılan kapıların aralanması için "Bir kitap bir insan projesi", içeriğindeki faaliyetler ile öğrencilerimizin akademik faaliyetlerinin yanında rehberlik, sosyal etkinlik, sportif faaliyetler, görsel sanatlar ve müzik alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan Her ev Bir Okul Projesi, Öğrencilerimizin kültürel, sosyal, sportif ve fiziksel gelişimlerini amaçlayan Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek Projesi,

geçmişten günümüze köprü kuran, kültürü ve değerleri geleceğe taşıyan yaşlılarımız için Bin Çınarın Gölgesinde Projesi ve daha niceleri.  İlimizde uygulanan ve sosyal hayatın her alanına odaklanan projelerle okuyan, araştıran, sorgulayan öğrencilerin yetişmesi için geliştirilen projelere 2021 yılında uluslararası projeler de eklenmiştir. Okul Eğitimi Akreditasyonu ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında,

01-041.JPG

Avrupa hareketlilikleri devam ediyor. İlimiz mesleki eğitim akreditasyonu alan 47 ilden biri olmuş. Okul eğitimi akreditasyonunda ise akredite olan 79 ilden biri olmuştur. Emeği geçen tüm eğitim camiamıza teşekkür ederim," dedi.
  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'de  Erasmus projelerinin ana hedeflerinden ve şimdiye kadar  Hakkari eğitimine olan kazanımlara değindi.

 Müdür Gür," Bakanlığımızın “2023 Eğitim Vizyonu” ve Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın “Eğitim Birinci Meselemizdir” hedefi doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kurumlarımız tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok proje hazırlanarak ilgili makamlara sunulmuş ve ne mutlu ki birçoğu kabul görmüştür.

Bu projelerimizdeki ana hedeflerimizden bazıları şunlardır; 1-öğretmen ve okul yöneticilerinin gelişimlerini desteklemek, öğrencilerin bilişsel duygusal ve fiziksel olarak gelişimi ile bilimsel düşünme tutum ve değerlerini içselleştirebilmelerini sağlamak.

Ülkemizin kalkınmasında önemli bir kaynak niteliğinde bulunan özel yetenekli öğrencilerimizin, akranlarından ayrıştırılmadan doğalarına uygun şekilde eğitilmesini sağlayacak yeni yaklaşımları kazandırmak. Yönetici ve öğretmenlerimize; sınıf içi etkileşim, kültürel etkileşim, sınıf yönetimi, koçluk sistemi, uzaktan eğitim, iletişim, işbirliği, inovasyon gibi konularda yurt dışı eğitim desteklerini sağlayabilmek.

Meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin, alanları ile ilgili staj yapma imkanlarını geliştirmek ve mesleki eğitimde devamsızlık ve sınıf tekrarlarına sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılabilmesi için iletişim ve işbirliği alanında yaşanan sıkıntıların önüne geçmek, Uluslar arası hareketlilik programlarına farkındalığı artırmak, dijital eğitimdeki yeni fırsatları keşfetmek ve eğitimde, öğrencilerimize yeni ufuklar açmak.

Öğrencilerimizin kendi kültürünü daha iyi tanıma ve tanıtma, farklı kültürleri tanıma, gittikleri bu ülkelerdeki örf âdeti, o ülkenin kültürel sosyolojik yapısını, yine o ülkelerin yaşam biçimini, oradaki toplumun kendi bünyesinde taşıdığı özellikleri bizzat yerinde görebilme şansı verebilmek.

 Bu belirttiğim hedeflere ulaşmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sayın Valimizin riyasetinde, büyük başarı göstererek yedi yıllığına, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilmiştir.

 Akreditasyon kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz yurt dışına öğrencilerin kısa dönem hareketliliği, işbaşı gözlem, öğrencilerin staj hareketliliği, eğitim ve kurs gibi faaliyetler için gönderilmektedir. Erasmus sayesinde, şimdiye kadar 300 öğretmen ve öğrencimizi, Hollanda, Belçika, İtalya, Romanya, İspanya, Almanya ve Portekiz gibi ülkelerin okullarına ve işletmelerine gönderdik. Bütçenin artmasıyla birlikte bu sayının da artmasını bekliyoruz.

Öğrencilerimizin, öğrenim ve staj hareketliliği olarak iki ana hareketlilikten yararlanabilmesi, hem akademik hem de sosyo-kültürel kazanım açısından ilimizin eğitimine, büyük katkılar sağlıyor.

Bu vesileyle eğitime olan sınırsız desteklerinden ötürü, ilimizin eğitim camiası adına Sayın Valimize şükranlarımı sunar, zatıalilerinin huzurlarında, büyük bir emek sarf ederek bu başarılı çalışmalara imza atan tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla ,"şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim