• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık, Hakkari, eğitimde kendi hikayesini yazmaya başladı

Vali Akbıyık, Hakkari, eğitimde kendi hikayesini yazmaya başladı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, tıp fakültelerine yerleşen 18 öğrenciyi makamında kabul etti.

 Eğitime verdiği büyük desteklerle kentte bir eğitim seferberliği başlatan Hakkâri Valiliği ve Hakkâri Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, LGS'de ilde ilk üçe giren ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda başarılı olarak çeşitli tıp fakültelerine yerleşen 26 öğrenciyi ödüllendirdi. 

 Valilik Salonu’nda düzenlenen 'LGS ve YKS Ödül Programı'nda, 3'ü LGS, 26'sı tıp fakültesi kazanan öğrenciye çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ödül töreninde konuşan Vali/Belediye Başkan V. Sayın İdris Akbıyık, öğrencileri tebrik ederek: “Sizden sonra gelenler için çok büyük bir modelsiniz,” diyerek emeklerinin ve başarılarının önemini vurguladı.

Hakkâri’de artık başlıklar ve gündemin değiştiğini ifade eden  Vali Akbıyık," Hakkari, eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında öne çıkmaya başladı. Bir atasözümüzde vurgulandığı gibi ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var.’ İlimizde ise 4.535 eğitim neferinin eli, bu ağır yükün altında, eğitime destek veriyor. Bütün bu desteklerle bu şahane tablo ortaya çıkıyor. 

4fd49d7e-470a-40ea-9459-51c7435e9908.jpg

 Bu güzide şehrimizde, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ yaklaşımıyla hareket ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, önce insan dedik. Biz insanı merkeze alan bir yönetim anlayışını ortaya koymaya çalışıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı'mızın vizyonunda önemle üzerinde durduğu fırsat eşitliğine çok önem veriyoruz.

İlimizde, eğitim yatırımlarına öncelik vererek, fiziki şartları iyileştirdik. Akademik, kültürel ve sportif başarıyı hedefledik. Öğretmen sayısının arttırılması, nitelik ve nicelik konusunda, büyük bir yoldan gelindi. Amacımız, öğrencilerimizin yeteneğini geleceğe taşımak.

-İnanıyorum bu şehir eğitimde, kendi hikayesini yazmaya devam edecek

Vali Akbıyık konuşmasının devamında “Şehri anlatırken bu düzey yoğun başarı hikayelerine rastlamıyorduk. Bugün, bu şehir, sizin sayenizde güçlü bir şekilde, kendi hikayesini yazıyor. Başarınız ile şehre heyecan getirdiniz. Gece gündüz büyük bir gayretiniz vardı.

Planlama, hedef, disiplin olmadan bu başarıyı yakalayamazdınız. Annenizin babanızın büyük fedakarlıkları var. Öğretmenlerinizin büyük bir emeği var. Bana sorarsanız hangi işi yaparsanız, o işi severek yapın; çünkü sevdiğiniz alana yönelmek çok önemli, başarı öyle gelir. Valilik olarak merkez ve tüm ilçelerimizde eğitim için ilimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Programa; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün yanı sıra, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, başarılı öğrenciler ve velileri katıldı. Programın sonunda vali Akbıyık, öğrencilere değişik hediyeler verdi. Hakkarihabertv.com

fa6hlnewqaarucy.jpgfa6hlonxkaatuf4.jpg
 

Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim