• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Akbıyık:'Kütüphaneler ilme açılan kapılardır.'

Vali Akbıyık:'Kütüphaneler ilme açılan kapılardır.'
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kütüphaneler ilme açılan kapılardır. Raflarda yer alan her kitap ,her eser ayrı bir gizemin, ayrı bir dünyanın anahtarıdır dedi.

İlk  ve Ortaokulu'nda, Merkezi İstanbul’da olan Malatya Battalgazi Derneği'nin katkılarıyla inşa edilen 'Battalgazi Derneği Kütüphanesi' ve Hakkâri Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan "Müzik Atölyesi",  İl Protokolü ve Battalgazi Derneği Yönetim Kurulu'nun katılımlarıyla öğrencilerin hizmetine açıldı.

Burada konuşan Vali Akbıyık, Kütüphaneler ilme açılan kapılardır. Raflarda yer alan her kitap ,her eser ayrı bir gizemin, ayrı bir dünyanın anahtarıdır. dedi.

Vali Akbıyık,"Biz Hakkari'ye ilk geldiğimizde, Hakkari'nin en önemli meselesi eğitimdir, kitaptır, okuldur, dedik. O anlayış ile yola çıktık. Allah'a şükür şu anda Hakkari eğitim alanında iyi durumdadır. Biz kısa zamanda, 43 eğitim yatırımını Hakkari'ye kazandırdık.

Tasarım ve beceri, müzik, resim ve robotik kodlama atölyeleri gibi eğitim ortamlarını daha işlevsel bir yapıya dönüştürerek, teknolojiyi eğitimle buluşturmaya ve öğrencilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Yine yerelde, eğitim alanında, birçok proje geliştirdik.

1-852.jpg

Amacımız, Hakkâri'den bilim adamı, bürokratlar yetiştirebilmek. Bizimle beraber, kurum kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, kısaca tüm Hakkari eğitim meselemizi benimsedi ve bir seferberlik anlayışı ile birlikte yola çıktık. Yani eğitim, hepimizin bildiği gibi bir ekip işi, bir süreç meselesi.

Tabi nasıl geldik buralara, birinci meselemiz eğitim dedik, kitap dedik. "Bir Kitap Bir İnsan" projesinde kitabın insan kadar, insanın kitap kadar kıymetli olduğunu benimsettik; artık Hakkâri'de, herkes kitap okuyor ve okutuyor. Kütüphanesiz okulumuz kalmadı.

 Bugün de burada, Malatya Battalgazi Derneği'nin katkılarıyla inşa edilen 'Battalgazi Derneği Kütüphanesi'ni, Battalgazi Derneği Yönetim Kurulu'nun katılımlarıyla öğrencilerimizin hizmetine açıyoruz. Derneğimizin yönetim kuruluna ve eğitime destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim,"dedi.

3-697.jpg

 Vali Akbıyık ve protokol, Hakkâri Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan ve bugün açılışı yapılan müzik atölyesinde, öğrencilerin arasına oturarak, Yüksek Minarede Kandiller Yanar, Sarı Gelin ve Uyan Sunam Uyan adlı türküleri seslendiren öğrencilerimizin sundukları mini müzik dinletisine de eşlik ettiler.

Öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelerek onlarla sohbet eden Vali Akbıyık, birkaç sınıfı da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 823 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim