• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Vali Akbıyık'tan "Anneler Günü" mesajı

Vali Akbıyık'tan "Anneler Günü" mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık, Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında güçlü bir “anne” kavramı yatmaktadır dedi.

Akbıyık mesajının devamında,"Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimiz; şefkat dolu yürekleriyle, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplumun tesis edilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Aile kurumuna çok değer veren toplumumuzda; adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi, kısaca bizi biz yapan kültürümüzü yaşatanların ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayanların başında, Anadolu’nun zenginliklerini yüreklerinde yücelten annelerimiz gelmektedir.

Kadim geleneğimiz, annelere toplumdaki en üst itibar mevkiini takdir ettiği gibi cenneti de ayaklarını altına serecek kadar manevi bir değer atfetmiştir. Bunun bilinci ile hareket eden annelerimiz, geleceğe umutla bakan bir neslin yetiştirilmesinde üstlendikleri görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen dünyadaki en yüce varlıklarımız olan annelerin kendini bilen, sağlıklı ve erdemli çocuklar yetiştirmedeki başarısı, gelişmiş ve kendine güvenen bir toplum oluşturmamızın temelidir.

En mutlu anlarımızda gülümsemesi, başa çıkamadığımız tüm sorunlarda desteği ile yanımızda olan, karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi annelerimizin; sırtında taşıdığı tüm bu sorumlulukların karşılığında tek beklentisi ise sevgi ve saygı görmektir. Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifade edilişinin yalnızca küçük bir parçasıdır. Sadece bir gün değil her zaman yanlarında olabilmek üstümüze düşen vazifelerin belki de en kutsalıdır.

Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden; evlatlarını Vatanımız uğruna şehit veren tüm şehit anneleri ve gazi anneleri başta olmak üzere, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olan bütün annelerimizin ‘Anneler Gününü’ kutluyor hepsine sağlık ve mutluluk diliyorum" ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim