• BIST 10078.59
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Vali Ali Çelik "Depremlere karşı hazırlıklı olmayız"

Vali Ali Çelik "Depremlere karşı hazırlıklı olmayız"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekil Ali Çelik, bugün olur yarın olur 30 yıl sonra olur olası depremlere karşı hazırlıklı olmamız gerekir dedi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekil Ali Çelik, Başkanlığında “Hakkari Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü” konulu toplantı yapıldı. Toplantıda olası deprem, barınma ve lojistik alanlar, çadır ve konteynır kent ve yol durumu ele alındı.

Vali Ali Çelik, Hakkari’nin en önemli ve tek gündeminin deprem olduğunu belirterek, il genelinde olası depremlere karşı hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Vali Çelik, "Hakkâri’nin kentsel dönüşümünün sağlanması ve depreme dirençli bir kent haline gelmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Hakkari ve Yüksekova ilçelerinde deprem performanslarını belirlemek için Hakkari Üniversitesi ile Yüksekova ve Hakkari Belediyesinin işbirliği yapmaktadır.

Hakkari'ye 5 bin adet çadır, bin adet konteynır, Yüksekova ilçesine de 5 bin çadır, bin adet konteynır talebinde bulunduk. Hakkari ve ilçelerinde toplanma alanları, çadır kent, konteynır alanı, lojistik depo yerleri kurulacaktır.

Deprem Uzmanların uyarıları üzerine tüm tedbirleri almış durumdayız. 1930 yılında Hakkari'nin Kıran mahallesinde meydana gelen depremden yaklaşık 2 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Deprem gerçeğini bilmemiz gerekir. Sağlam yapılar yapmalıyız. Kentsel dönüşüme önem vermeliyiz. Deprem bugün mi olur 30 yıl sonra mı olur bilemiyoruz. Ancak uzmanların açıklamalarına göre 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. Buna göre de tedbirleri elden bırakmamamız gerekir. 5'in üzerindeki depremlere dayanıklı yapılar yapmalıyız.

Hakkari'nin en önemli gerçeği depremdir. Arama kurtarma ekipleri, geçici alanlarını hızlı şekilde oluşturmalıyız. Hakkari merkez ve Yüksekova'da Konteynır kentler oluşturacağız. Geçici barınma merkezleri kuracağız" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ise, slayt gösterimi ve harita üzerinde kent merkezi depremsellik ve mevcut yapı durumu, afete maruz bölge alanları hakkında detaylı bilgi verdi. Daha sonra da Yüksekova ilçesinde gelen teknik ekipler, olası deprem için belirledikleri alanlar hakkında bilgi verdiler.

Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit, Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Çarıkcıoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş,

Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, AFAD Daire Başkanları Levent Uçarlı, Güray Karakaya Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Resul Karadeniz ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Haber: Feyzullah Taş 

hamit-baskan-1.jpgdeprem-toplantisi.jpg

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim