• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Ali Çelik, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

Vali Ali Çelik, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” dedi. Vali Çelik, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve Afet Yönetimi Uzmanı Faruk Görünüş ile Afet Yönetimi seminerinde bir araya geldi.

Gençlik Merkezi Spor Merkezinde gerçekleştirilen Hakkâri’nin Depremselliği, Kentsel Dönüşüm ve Afet Yönetimi seminerine Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve il protokolü. belediye başkan adayları, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak davet edilen; Mimarlık, Mühendislik ve Deprem Araştırmaları alanlarında uzmanlıkları bulunan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve İnşaat Yüksek Mühendisi ve  Afet Yönetimi Uzmanı Faruk Görünüş, ülkemizin ve Hakkâri’nin depremsel yapısı, kentsel dönüşüm ve afet yönetimi konularında değerlendirmeler yaparak, hazırladıkları sunumlar üzerinden yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

 Vali Çelik, etkinlik açılışında yaptığı konuşmasında; ülkemizin deprem geçmişi, Hakkâri bölgesinin fay yapısı, Hakkâri’de devam eden deprem tedbiri çalışmaları ve Hakkâri’de planlanan yeni yapılaşma alanları ve sosyal konut projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

 - İnsanı yaşat ki devlet yaşasın
  Vali Çelik; “Depreme karşı alınabilecek en büyük tedbir, devletin koymuş olduğu kurallara, yönetmeliklere uygun yapılar yapmaktır, bu iradeyi hep birlikte ortaya koymak zorundayız.

Hakkâri’mizdeki durumu da bu çerçevede ele alıyoruz. Yapı stoğunun güncellenmesi ve yapı stoğunun risklerinin analizi için üniversite ve belediye ile bir çalışma başlattık. Hakkâri’deki 2500 yapının karot örneklerinin alınıp binaların depremselliği hakkında raporları vatandaşlarımızla paylaşacağız.

Devamındaki kentsel gelişim sürecini de hem vatandaş ve bireyler olarak hem de kamu kurumları olarak tüm Hakkâri’yle hep birlikte yönetmek zorundayız.

Bu iradeyi İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibine oturtmuş durumdayız.” diyerek üniversite ve belediye ortaklığında yürütülen deprem analiz çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

  - Hakkâri merkez mücavir saha içerisine Otluca bölgesini almaya karar verdik
  Vali Çelik," Meclis’ ten alınan kararlarla Hakkâri merkez mücavir saha içerisine Otluca bölgesini almaya karar verdik. Otluca bölgesinde sağlam zemin analizleriyle şehrin yeni yapılaşma alanlarını Otluca bölgesine doğru kaydırmak ve kentsel dönüşüm sahalarının o tarafa doğru geçmesi için bir irade ortaya koyduk.

Bu sürecin bir sonraki aşaması TOKİ ile devam edecek.  Sosyal konut projesinin ihale süreci akabinde devam edecek desteklerle beraber kentsel dönüşüm ve sosyal konut yapma projesini de hep beraber güçlendireceğiz"dedi.

 Seminer programı Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve Afet Yönetimi Uzmanı Faruk Görünüş’ün sunumları ve sonrasında katılımcılardan gelen soruların cevaplandırıldığı soru cevap bölümü ile devam etti.

 Afet Yönetimi Uzmanı Faruk Görünüş sunumunda, deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlere değinirken, Hakkâri’nin bina stoğu yapısı hakkında bilgiler verdi. Faruk Görünüş, deprem tehdidi karşısında çözümün kentsel dönüşüm veya doğru yapılan güçlendirme çalışmaları olduğuna vurgu yaptı.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ise, Türkiye’deki fay hatları ve deprem riski, tsunami ve depremlerin oluşumu, Türkiye ve Japonya’nın işbirliği yaptığı projeler hakkında bilgiler vererek deprem konusunda Türkiye ve Japonya’da yapılan çalışmaların karşılaştırmasını yaptı.

Etkinlik sonunda Vali Çelik, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki  ve Afet Yönetimi Uzmanı Faruk Görünüş’e plaket takdim ederek, vermiş oldukları katkı ve bilgiler için teşekkür etti.
  gikcuwuxqaacvi5.jpggikcuwsw8aapsdq.jpggikcuwvw8aahpkp.jpg

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim