• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

VALİ, BAŞKAN VE MÜDÜR OLDULAR

VALİ, BAŞKAN VE MÜDÜR OLDULAR
Hakkari`de 3 öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali, belediye başkanı ve Milli Eğitim Müdürü oldu.

 (FOTOGALERİ HABERİN ALTINDA)

Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Okul Müdürü Bilal Gür ve sınıf öğretmeni Sinem Danacı ile Hakkari Valisi Muammer Türker`in ziyaret ederek koltuğuna oturdu. 1 günlük temsili vali olan Kader Demir isimli öğrenci, kentte yaşanan sıkıntılardan bir tanesinin ulaşım sorun olduğunu belirterek, yöreye atanan öğretmen, doktor ve polis ve kurum müdürlerinin zaman kaybına uğramaması ve biran önce yöreye gelmeleri için yapılması planlanan havaalanının kısa zamanda faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari`de öğretmen eksiğinin giderilmesi gerektiğini belirten Demir, kentte gelen öğretmenlere yörenin gelenek, göreneklerini ve kültürünü yaşatarak buranın güzel bir il olduğunu göstermeleri gerektiğini ifade etti. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin az olduğu ilde, büyük işyerleri ve alış veriş merkezlerinin açılması gerektiğini belirten Demir, "Hakkari`deki öğretmen evi binası yetersiz. Eğitimlerimizi sağlayan öğretmenlerimizin bu sorununun giderilmesi için yeni bir öğretmen evinin yapılması gerekiyor" dedi.

Temsili vali olan Kader Demir`in dile getirdiği sıkıntıları Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile birlikte not alan Vali Muammer Türker ise, Türkiye`de bayan vali görmeye çok alışık olmadıklarını belirterek, "Ülkemizde çok örneği yok. Hakkari`de böyle bir örneği yaşamaktan çok mutluyuz. Yeni valimiz bizimde dile getirdiğimiz bazı sıkıntıları başlıklarıyla özetledi. İnşallah önümüzdeki günlerde Yüksekova havanının temelini atacağız. İlimizde 2 veya 2,5 yıl içerisinde bir havaalanı olacak. Vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmek için güzel mekan ve alanlara ihtiyacımız var: Bu nedenle sosyal ve kültürel projelere ihtiyacımız var. Biz elimizden geldiği kadarıyla bir takım kaynakları seferber ederek il ve ilçelerde bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Öğretmen evi sıkıntısı konusu ise merkezden gelecek ödeneklerle kısa vadede çözme ihtimalimiz görünmüyor. Bu konuyla ilgili başka formül arayışı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Daha sonra Vali Mumamer Türker koltuğuna oturan öğrenciye dijital bir fotoğraf makinesi, okul müdürü ve öğretmenine de değişik hediyeler verdi.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Evin Duman ise okul müdürü Bahadır Kurtoğlu ve İngilizce öğretmeni Belgin Bayram ile birlikte Milli Eğitim Müdürünü Ömer Bulut`u ziyaret ederek koltuğuna oturdu. Temsili Milli Eğitim Müdürü olan Evin Duman, Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) son sırada yer aldıklarını, bunun sebeplerinin araştırılarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Duman, "Her okulumuzda branş ve rehberlik öğretmeni bulunması lazım. Okullarda görev yapacak rehber öğretmenlerin öğrencileri verecekleri seminer ve eğitimlerle bilgilendirmeli. İldeki birçok okulun eksiklikleri bulunuyor, bu eksikliklerin giderilmesini lazım. Öğretmen eksiğinin giderilmesi halinde eğitim kalitesi de yükselecektir. Bu sıkıntıların giderilmesi halinde 1980`lı yıllarda YGS` de yakaladığımız başarıyı yeniden yakalayabiliriz. Okullardaki kitap sayılarının artırılması lazım. Spor salonu olmayan okullara spor salonları yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da, ildeki öğretmen eksikliğini ek ders karşılığında görev yapan öğretmenlerle gidermeye çalıştıklarını belirterek, yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında 14 okula futbol, voleybol ve basketbol sahaları yapmayı düşündüklerini belirten Bulut, öğrencilere kaliteli bir eğitim vermek için ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Cengiz Topel Caddesi İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi Rondik Candan Çiftçi ise, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu`nun makamına oturarak, başıboş hayvan sahiplerini uyaracağını, uyarılara aldırış etmemesi halinde ise küçük cezalar keseceğini belirterek, çöp sorunun ise biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 3177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim