• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Vali Çelik'in mektubu öğretmenlere iletildi

Vali Çelik'in mektubu öğretmenlere iletildi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, yeni eğitim- öğretim yılı açılışı dolayısıyla eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenler için hazırladığı özel bir mektup öğretmenlere ulaştırıldı.

Ülkemizde ilk defa bir vali, eğitim- öğretim dönemi başlangıcında, il geneli tüm öğretmenlere, karanfil göndererek özel bir mektupla hitap etti.

Hakkari Valisi/ Belediye Başkan Vekili Sayın Ali Çelik, yeni eğitim- öğretim yılı açılışı dolayısıyla eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmenler için özel bir mektup kaleme aldı. 

TEK TEK TESLİM EDİLDİ 
Hakkari’de görev yapan tüm öğretmenlere gönderilmek üzere kaleme alınan mektup, yanında bir karanfille birlikte, yeni eğitim ve öğretim haftasının ilk günü olan bugün itibariyle il genelindeki resmi ve özel eğitim kurumlarına ulaştırılarak, okul yöneticileri eliyle tüm öğretmenlere tek tek teslim edildi.

Vali Sayın Çelik, öğretmenlere hitaben yazdığı mektupta; "İyiye, güzele ve hakikate dair ne varsa ilimiz ve çocuklarımız için birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır," dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve tüm il ve ilçe kurum yöneticileri, eğitim-öğretim yılının ilk gününde, farklı okullardaki programlara, eşzamanlı katılarak öğretmenlerle bir araya geldiler. İl Müdürü Nurettin Yılmaz, mektup ve karanfilleri, Vali İdris Akbıyık İlk/ Ortaokulu’ndaki öğretmenlere Vali Sayın Ali Çelik adına, kendi elleriyle takdim ederken; ‘Sayın Valimizin mektubunda ifade ettikleri gibi hep birlikte, mutlu bir Hakkari’yi daim kılmak ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek inşa etmek için yola koyulduk.

980512d4-82a8-4971-9ecf-48a78cb20810.jpg

Sayın valimizin liderliğinde, hep beraber, bütün gücümüz ve enerjimizle geleceğimiz olan çocuklarımız için çalışmaya, değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret edeceğiz. Yılın ilk eğitim- öğretim gününde, Sayın Valimizin bu anlam dolu mektubu, Hakkari Eğitim Ailesi olarak bizleri çok mutlu etmiştir.

Sayın Valimizin, eğitime ve biz öğretmenlere gösterdikleri bu yakın ilgileri, bizler için çok anlamlı; lakin hiçbir zaman, böyle özel bir mektupla eğitim sezonuna başlangıç yapmamamıştık. Bizlere, büyük bir moral ve motivasyon sağlamıştır, Sayın Valimize minnettarız,” dedi.

Oldukça duygulanan ve mutluluklarını dile getiren öğretmenler: “Eğitim-öğretim yılının ilk gününde, biz öğretmenlere, ayrı bir önem ve değer verdiğini gösteren eğitim gönüllüsü Valimiz Sayın Ali Çelik’in bu nezaket dolu çiçeği, samimi bir dil ve içten bir duyguyla yazılan mektubu, bizlere büyük bir moral ve motivasyon sağlamıştır.

fd64f0ce-3694-4c7d-9eb9-1b7d69c27bd4.jpg

Sayın Valimizin bizlere hitaben yazdıkları mektuplarında buyurdukları gibi; çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak; ilim nefeslerimizle ömrümüzü ve hayallerimizi, bu ülkenin evlatlarına adamaya, devam edeceğiz. Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek, duygularını dile getirdiler. Vali Sayın Ali Çelik, İran’da olduğu için etkinliklere katılamayarak eğitim camiasına başarı dileklerini iletti.

Hakkari Valisi Sayın Ali Çelik’in mektubunda şu ifadeler yer alıyor:

Kıymetli Öğretmenim,

Çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini, bu ülkenin evlatlarına adayan, maarif davamızın kıymetli neferlerinden biri olan sizi, en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Hakkari Valisi olarak göreve başladığımız bu  günlerde, mutlu bir Hakkari’yi daim kılmak ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek inşa etmek için yola koyulduk.

Bu yolculuğun en değerli, en önemli paydaşları sizlersiniz.

Samimiyette ifade etmek isterim ki görevimizi ifa ederken, şehrimizin özellikle eğitim alanında ilerlemesi, sizlerin desteği ve çabalarıyla mümkün olacaktır. Her hayırlı işin icra ve imzasındaki en önemli güvencem sizlersiniz;çünkü bugünü ve geleceği sizler yeşertiyorsunuz.

Eğitim, sizlerin de çok iyi bildiği gibi kalplere dokunma işidir ve eğitimin gayesi geleceğimize katkı sağlayacak insanlar yetiştirmektir.

Çocuklarımızın, her şeyden önce iyi bir insan olmalarını arzuluyoruz. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar, kalplerinde insan sevgisi, adalet ve hakkaniyet anlayışıyla o işin en iyisi olmalarını istiyoruz. İyiye, güzele ve hakikate dair ne varsa ilimiz ve çocuklarımız için birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır.

Bu meşakkatli ve kutsal görevi ifa ederken, her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.

Başta Valiliğimiz olmak üzere kurumlarımızın tüm kapıları sizlere her daim açıktır. Bu kutlu eğitim yolculuğunda, huzur dolu bir ömür ve yapacağınız özverili çalışmalarınızda, başarılar dilerim.

"Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır,” denir. Umarım ve dilerim sizler de küçücük bir kalp, pırıl pırıl bakan bir çift göz için unutulmaz bir mucize olursunuz.Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1072 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim