• BIST 10158.63
  • Altın 2462.447
  • Dolar 32.1551
  • Euro 34.9902
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vali Toprak faktörü!

Hakan Taş

(HAKKARİ VE EĞİTİM) İlimizde 381 okulda 74 bin öğrenci eğitim görüyor. Mevcut öğretmen sayımız ise 3860…

Beş yıl öncesine kadar eğitimdeki kalitesizliğimiz, okullarımızdaki laçkalık ve başarısızlık manşetlerde hiç düşmedi. Bu kalitesizlik velileri de etkiledi ve veli toplantılarına bir sınıfın mevcudu 40 öğrenci ise üç veli katılım sağlardı.

Hafta sonu 23 Nisan İlköğretim okulunda veli toplantısına davet edildim. Velisi olduğum öğrencim 5-F sınıfında eğitim görmektedir. Sınıf mevcudu 37… Toplantıya iştirak eden veli sayısı 41… Birkaç öğrencinin anne ve babası birlikte katılım ve duyarlılık göstermişlerdi.

Herşeyin başı sağlıktır desek de, yaşamın ve güçlü olmanın başı da eğitimdir.  Büyük Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça muhabere meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” demişlerdi.

Okullarımız donanımlı, öğretmenlerimiz yeterli, öğrencilerimiz hevesli, veliler ise duyarlı… Hal böyle olunca güzel görüntüler ortaya çıkmaktadır.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü köklü bir değişime girdi. Önceki müdür ve şimdi ki Veysel Durgun en ağır sorumluluğu sırtlayarak  eğitimdeki kaliteyi yükselttiler.

Aslında  her başarının perde arkasında il valisi var. Önceki valiler yılda iki defa yapılan il koordinasyon toplantılarında milli eğitim müdürlüğü ve çalışmalarını dinleyerek not alırlardı.

Oysa Cüneyt Orhan TOPRAK, geldiği günden beri her platformda eğitim ve gençliğe verdiği önemin vurgusunu yaparak her fırsatta okulları denetleyerek özellikle Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’u haftalık dinleyerek eğitim konusundaki titizliğiyle başarıyı tetiklemektedir.

Okullarımızda çok ciddi bir eğitim sistemi, başarılı öğretmenler ve deneyimli idare var. Onları sık sık ziyaret eden duyarlı veliler ve onları denetleyen fedakar bir vali de olunca sonuç pozitif oluyor.

Vali TOPRAK faktörü kendisini her dalda gösteriyor. Hakkari resetleniyor, Öğrencilerimiz başarı puanlarını arttırarak Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerine girerek eğitimlerini sürdürüyorlar. Öğretmen öğrenciden memnun. Okul idaresi velilerden memnun.

Öğrenci aldığı eğitimden memnun. Öğretmen-öğrenci-veli üçgeni ve tüm bunların başında Hakkari için çabalayan, çalışan, üreten, alkışlanan bir vali var.

Vali TOPRAK, kentimizin gelişmesi için çalışıyor. Kent sakinleri valisini seviyor. Bu azim ve hırsın bizi güzel günlere taşımasını diliyorum…

Bu yazı toplam 2979 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim