• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

VALİ TOPRAK MALATYA’DA!

Hakan Taş

Bir dönem ilimizde Vali olarak görev yapan, herkesin yoğun sevgisini kazanan ve sonrasında Konya Valisi olarak atanan Cüneyit Orhan TOPRAK, Malatya Doğanşehir’e Koordinatör Vali olarak görevlendirildi.

Vali Toprak’ı en iyi tanıyanlardan biriyim. Yaşıt olduğumuz için de bana “Hakan Kardeşim” diye hitap eder. Onun en büyük destekçisi ve yanındaki güç şüphesiz eşi Dr.Funda TOPRAK’tır. TOPRAK ailesiyle iletişimimiz hiç kesilmedi.

Dağların Başkenti diyen vali, her platformda Hakkari’ye olan sevdasını, Hakkarililere olan sevgisini haykırdı. Hakkari dağlarını, ovalarını, yaylaları, köylerini bizden fazla biliyor. Gidemediğimiz her yere kendisi gitti ve orada yaşayan halkımızla hep kucaklaştı.

Konya’ya Vali olarak atandı ama bizi hiç ihmal etmedi. Konya-Hakkari sevgi köprüsü kurdu. Çalışma arkadaşlarıyla üç defa bizi ziyarete geldiler. Reng-i Hakkari topluluğunu Konya halkıyla buluşturdu. Nitekim bize veda edip giderken hem ağladı hem de ağlattı.

Hakkâri’den ayrılırken ağlayan ilk vali olarak yürek arşivimizde yerini aldı.

İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi olan Vali Toprak, Şimdiki valimiz İdris Akbıyık’ın memleketi olan Malatya’ya Doğanşehir’e görevlendirildi.

Başarı dilemek için telefonda konuştuk: “Bilirsiniz Hakan Kardeşim, biz Türkiye sevdalısıyız. Nerede bize ihtiyaç duyulursa seve seve orada oluruz. Ülke olarak büyük bir deprem acısını yaşadık. Birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı hızla sarmaya devam ediyoruz. Burada olmaktan onur duyuyorum. Devlet vatandaş için vardır. Burada koordineli olarak planlı çalışarak Malatya’mızı ve diğer zarar gören illerimizi yeniden yaşanır hale getireceğiz. Tüm Hakkari halkına sevgi ve selamlarımı gönderiyorum” açıklamasında bulundu.

Hakkari halkı vefalıdır. Gerçek anlamda hizmet edenleri asla unutmaz. Cüneyt Epçim, Cüneyit Orhan Toprak hiç unutulmadı.

Vali Toprak, “Dağların Başkenti Hakkari” dedi.

Valimiz İdris Akbıyık, “Hakkari’de Hayat Var” dedi.

Her iki slogan da anlamlı ve güzel.

vali-toprak-010.jpgd406dc9a-422c-4591-b1f3-dcbf118331f5.jpg

Bu yazı toplam 3640 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim