• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Van Doğa Koleji

Van Doğa Koleji
“Yaraları Sarmaya geliyoruz. Mutlu Çocuklar daha iyi öğrenir.

 Ahmet Ersin Tanrıtanır, doğa koleji kurucusu ve genel müdürü olarak yeni yapılacak olan kolejde anasınıfı dahil  liseye kadar tüm sınıfların bulunacağını ifade etti. Misyonumuz ise; ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca sınavlarda değil;

 

Okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili yarışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık, bilimsel çalışmalar yürütebilecek seviyede yabancı dil bilgisi olan, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmektir.

 

      Bu yatırım için neden Van'ı seçtiniz?       

Van her alanda olduğu gibi eğitim alanında da bakir bir bölge. Eğitime ve okumuşluk düzeyine çok değer veren bir halkı var.Ayrıca deprem felaketinden sonra eğitim olarak verilen zaiyatın da derecesi göz önüne alındığında bu anlamda ciddi eksikliklerin olduğu kolayca görülebilir. Ben 14 senedir özel okulculuk yapıyorum.Sektörün içinde bulunmuş biri olarak DOĞA kolejlerinin bu yaraları sarma noktasında bir çok ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum dedi.

 

Neden Doğa?

En iyi Doğa, Dünya global hale geliyor. Artık her şey uluslararası standartlara uydurulmaya çalışılıyor. Dolayısıyla artık yerel eğitim kurumları bu anlamda çok zayıf kalıyorlar. Van için en iyi düşünebileceğimiz en iyi eğitim konseptinin, yaptığımız araştırmalar  ve istatistiksel veriler sonucu doğa kolejinin karşılayabileceğini düşündük, çünkü doğa koleji eğitime yeni bir boyut kazandırıyor. Çocuklarda okulu severek gelmeme gibi bir fobi vardır. %30’luk bir kısmın dışında çocuklar okula çok mutlu gelmiyorlar ama doğa kolejinde durum tam tersi, çünkü hem doğayla hem bizim bütün eğitim materyallerimiz hemde teknoloji ile donatılmış sınıflarımızda kendilerini çok mutlu hissediyorlar. En basitinden akıllı tahta dönemini bile kaldırıp onun yerine tablet tahta kullanacaklar.

 

images.20120503162540.jpgDoğa koleji Van’ın dışında nerelerde kampüsleri var?

Türkiye geneli Doğa kolejinin 50 kampusu var 39 tane doğa koleji  genel merkezine ait, 11 tanesi ise Franchising adı altında eğitim vermektedir. Bizde Franchisinge eğitim veren okulları arasındayız. Şuanda Türkiye'nin en büyük eğitim konsepti olarak doğuda ve güneydoğuda Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Elazığ olmak üzere, şimdide Van’da 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlamak üzere temellerini atmış bulunmaktadır.

 

 

  

Şuan bulunduğunuz bina  Doğa koleji konseptine uygun mu?

Bu binayı komple doğa konseptine uygun hale getireceğiz.Genel merkezimizin bize öngördüğü şekilde  değişiklikler yapılacak. Okul tamamı ile teknolojik olarak donatılacak.İstanbul'da bulunan  Doğa kolejlerindeki sınıflarda ne varsa hepsi bizim sınıflarımızda da yer alacak.Biz özel çağdaş eğitim kurumlarının binasında faaliyet göstereceğiz. Bu bir tabela değişikliği olarak algılanmamalı,tamamı ile  kurumsal, sistem ve kadro anlamında doğa konseptine uygun standartlarda yepyeni bir kurum olarak algılanmalıdır. Kadroya gelince bölgenin en iyi kadrosunu oluşturmayı planlıyoruz.

 

Doğa koleji nasıl bir kadro ile başlayacak?

Kurumu ile özdeşleşerek,doğa konseptli eğitim modeline inanmış,kurumsal ve bireysel hedeflerini örtüştüren çalışanlar iş doyumu daha yüksek personeldir.dolayısıyla bizde kadromuzda bunu hedefliyoruz.

  

 “ Yaraları Sarmaya geliyoruz”

Doğa kolejinin fiyatları çok yüksek, örneğin  İstanbul’da 24 bin TL den aşağı koleji yok. bizim  Van’da vereceğim eğitim İstanbul’daki eğitim standardının altında değil üstünde olacak, ama fiyat olarak Van’ın standartlarına uyduracağız, sloganımız gereği Van’ın Yaralarını Sarmaya Geliyoruz çünkü eğitimde Van çok zaiyat verdi.  Vanlıların eğitime bakış açısını nasıl görüyorsunuz? Vanlılar eğitime bakış açıları olumlu ve tek istekleri öğrencilerinin okuması, iyi bir eğitim alması,

 

Van'a bu yatırımı getirirken kaygılarınız yok muydu?

Tabi ki kaygıların olacağı bir süreçti ancak ben yıllardır bu bölgede özel okullarda görev yaptım.Ben bu sektörün Van şartlarını zaten biliyorum. Biz Vana alternatifsiz bir kurum getiriyoruz. Çünkü daha iyisi yok Van her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizde eğitim adına en iyisini getirdik. Bu konuda bana destek veren başta yönetim kurulu başkanımız Mustafa TEKİN olmak üzere tüm yönetimde ki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

  

Doğa Konseptli Eğitim Modelinden bahseder misiniz?

Doğa Koleji,  eğitim felsefesini, “Mutlu Çocuklar Daha İyi Öğrenir” ilkesi üzerine inşa etmiştir. “Doğa Konseptli Eğitim Modeli”nde çocukların, “üretkenlik” ve “özgüven” duygularının geliştirilmesi yönünde bir öğretim yöntemi uygulanmaktadır. Doğa Eğitim kurumlarında, yaşayarak öğrenme modeli ile çok verimli sonuçlar alınıyor. Doğa Koleji özgün eğitim içeriğinin yan ısıra, teknolojiye de yatırımlar yapıyor.

 

Doğa öğrencisi, gerçek bir doğa dostu olarak çevreyi koruma bilincini geliştirir ve üretkenliği doğada öğrenirken;  Temel Eğitim ve Öğretim bilgilerine en son teknolojinin sunduğu tüm iletişim araç gereçleri ile ulaşmanın özgüvenini yaşar.  “Doğa Konseptli Eğitim Modeli”nin teknik alt yapısı ve sistemi buna göre oluşturulmuştur. Türkiye genelinde, Doğa çatısı altında yer alan kurumlar da, kendilerini yenilemek ve kendi bölgelerinde fark yaratmak olanağını buldular. Doğa Koleji’nin ulaştığı her ilde “Doğa Konseptli Eğitim Modeli”  uygulanıyor  ve daha iyi öğrenen mutlu çocukların sayısı her geçen gün artıyor.

 

EN BÜYÜK ÖĞRETMEN: DOĞA
Modern hayatın beraberinde getirdiği yabancılaşma, sadece insanlar arası ilişkileri ve insan-doğa ilişkisini zedelemekle kalmıyor, çocukların eğitim sürecine de sekte vuruyor. Teoriyle sınırlı kalan klasik kurumsal temelli eğitim süreci, monoton ve tek yanlı bir gelişim sürecine neden oluyor. Oysa, doğayı eğitimin aktif bir unsuru olarak müfredatın içine dahil eden Doğa Okulları’nda, çocuklar her şeyi yaşayarak dünyanın en büyük öğretmeninden öğreniyor.  Yaratıcı, özgür düşünceye sahip, kendi ayakları üzerinde durabilen, doğayla ve kendisiyle barışık, evrensel değerlere sahip bir nesil yetiştirmeyi hedefledik.

 

 DOĞALI OLMAK ÇOCUĞUMA NE KATACAK? 

Öncelikle çok büyük bir ailenin ferdi olacak, şöyle bir düşünelim; Metropolde yaşayan bir çocuk olsun bu çocuk için iki ayrı senaryo yazalım; ilkinde çocuk ve çekirdek ailesi olsun sadece, ikincisinde ise çocuğun çok geniş bir ailesi olduğunu varsayalım ve tanıdıkları da bunlara ekleyelim. Şimdi, bu çocuğun karşılaşacağı bir problemde hangi durumda çalacak daha fazla kapısı yani daha çok çözüm şansı bulunur? Takdir edersiniz ki ikinci durumda. İşte Doğa Okulları da birbirine ve Kurumlarına sımsıkı sarılmış ve sahiplenmiş bireylerden oluşur ve her şeyden öte bireye inanılmaz bir vizyon kazandırır.

 

Son olarak ne söylemek istersiniz ?

Biz Van için, eğitim anlamında en iyisini getirdik çünkü en iyisini hak ettiğini düşünüyoruz. Umarız herkese hayırlı uğurlu olur. Saygı ve selamlarımla.

 

 

 

Bu haber toplam 12435 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim