Van-Tebriz treni ilk seferini başlıyor

Van-Tebriz treni ilk seferini başlıyor
Van-Tebriz treni, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile İran Demiryolları arasında 7 Haziran 2018 tarihinde Van’da gerçekleştirilen toplantıda alınan karara istinaden yeniden seferlerine başlayacak.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Güvenlik gerekçesiyle ara verilmiş olan tren seferleri, 18 Haziran 2018 günü saat 23.30’da Tebriz’den hareketle yeniden başlatılacak.

240 yolcu kapasiteli aynı trenin Van’dan İran’a ilk seferi ise 19 Haziran 2018 Salı günü saat 21.00’de gerçekleştirilecek.

Öte yandan Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki eski ve yetersiz gar binasının yıkılması sonrası, 2018 sonuna kadar tamamlanması planlanan daha işlevli ve yeni bir gar binasının yapımına başlandı” denildi. İHA

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.