Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı

Van’da karakola bomba yüklü araçla saldırı
Van’ın Başkale ilçesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından PKK'liler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu’nda meydana geldi.

Bir grup PKK’li tarafından karakola taciz ateşi açtı, ardından da bomba yüklü aracı karakol önünde park halinde bulunan zırhlı araca çarptırarak patlatıldı. Saldırının ardından PKK'liler ile güvenlik arasında çıkan çatışma devam ederken, ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

Öte yandan, bir grup PKK’nin Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na sızmaya çalıştığı sırada askerin fark ederek ateş açması sonucu kısa süre çatışma yaşandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildiği belirtildi.

ŞIRNAK'TA ROKETLİ SALDIRI

Şırnak/Uludere merkezde hükümet konağı ve ilçe jandarma komutanlğına roket atarlı saldırı gerçekleşti. basından

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.