• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

YASA TASARISI İÇİN OY KULLANDILAR

YASA TASARISI İÇİN OY KULLANDILAR
Sağlık çalışanları ve tedavi olmak için hastaneye gelen vatandaşlar yasa tasarısı ile ilgili oy kullanıyor

HAKKARİ (İHA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile hastanelerin ve vatandaşların sınıflandırılmaya çalışıldığını söyledi.

SES Hakkari Şubesi, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile ilgili Devlet Hastanesi`nde bir basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yasa tasarısına hayır demek için bir referandum başlattı.

Yasa tasarısı ile ilgili bir açıklama yapan SES Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı`nın meclis alt komisyonunda görüşüldüğünü belirterek, SES olarak Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı`na hayır demek için bir referandum başlattıklarını söyledi.

 Vatandaşların ve çalışanlarının bu noktada referanduma katılım sağlayarak oy kullanacaklarını belirten Bor, "Biz kamu hastanelerinin satılmasını istemiyoruz. Hastaneler halkın vergileriyle yapılmış . Kamu malı satılamaz. Hastanelerimizi sınıflandırıyorlar. Biz insanları sınıflara bölüyorlar. Biz herkese ulaşılabilir eşit bir sağlık hizmeti benimsiyoruz ve bunun savunuculuğunu yapıyoruz. Yapmak istedikleri yasa ile herkese paran kadar sağlık hizmeti getirilmeye çalışılıyor. Bütün bunlara karşı halkımızı bizlere destek vermek için oy kullanmaya davet ediyoruz. Oylama Cuma gününe kadar devam edecek. Daha sonra bu oylamayı genel merkezimiz ve kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri sağlık çalışanları ve vatandaşların yasa tasarısının çıkıp çıkmasına ilişkin oy kullanması için Devlet Hastanesi salonuna bir sandık kurdu. Sağlık çalışanları ve tedavi olmak için hastaneye gelen vatandaşlar yasa tasarısı ile ilgili oy kullanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim