• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Yavru köpeklere sahip çıktılar

Yavru köpeklere sahip çıktılar
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir askeri birlik tarafından sokağa atıldığı iddi edilen 2 köpek yavrusuna Halk Eğitim Merkezi’ndeki usta öğreticiler sahip çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki boş bir araziye anne ve yavru köpekler bırakıldı. İlçedeki bir askeri birlik tarafından sokağa atıldığı iddia edilen yavru köpeklerin bazıları yolda geçen araçların altında kalarak can verdiği belirtildi. Son günlerde yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar Şemdinli ilçesi’nde de etkisini sürdürüyor. Sokağa terk edilen ve yiyecek bulmaktan zorluk çekerek ölüme terk edilen 2 yavru köpeğe Şemdinli Halk Eğitim Merkezi’ndeki usta öğreticiler sahip çıktı. Yavrulara her gün yiyecek götüren öğreticiler, hayvan sever derneklere çağrıda bulunarak köpeklere sahip çıkmaları çağrısında bulundular.


 Köpek yavrularına sahip çıkan usta öğreticilerden Kemal Gündüz, ilçeye doğru geldiğinde köpekleri yolda bulduklarını ifade etti.

 

Gündüz,”Biz bu köpekleri bu şekil sahipsiz gördüğümüzde yüreğimiz el vermedi. O an yanımızda bir şey olmadığı için bir şey veremedik. İlçeye gidip ne bulduysak onlara getirdik, vermeye çalışıyoruz. Fakat alışkın olmadıkları için bizden kaçıyorlar ve yaklaşmıyorlar. Bu konuda tüm hayvan sever vatandaşlarımızı duyarlı olmasını istiyoruz. Önemli olan bunların kim ya da kimler tarafından bırakılmasıdır. Bunun insanlık dışı bir şey sonuçta onlar da birer can onlarında mideleri var, bizim gibi onlarda aç kalıyorlar. Özelikle hayvan severlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.


HAYVAR SEVERLER DERNEĞİNİ DUYARLILIĞA ÇAĞIRIYORUZ

Usta öğreticilerden Kadir Yiğit ise, özelikle yetkili kurumların hayvanları sahipsiz değil, sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Bu hayvanların böyle açık bir yerde sahipsiz bırakmalarına vicdanlarının razı olmadığını belirten Yiğit,”İlçe halkına sesleniyoruz. Bu hayvanları açık havada yiyeceksiz bırakmayın. Soğuktan donarak ölmelerini izin vermeyin. Herkes bu konuda duyarlı olmalı. Özelikle hayvan sever dernekler bu konuda duyarlı olmalıdır" dedi.

 

kopek-yavru-1.jpg

 

 

Bu haber toplam 4215 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim