• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Yıldız "Gözaltıları değerlendirdi"

Yıldız "Gözaltıları değerlendirdi"
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Merkez Saymanı Mehmet Salih Yıldız, güne sürprizlerle başladıklarını belirtti.

Hakkari Belediye Başkanlığı binasında bir açıklama yapan Salih Yıldız, 2 yıldan beridir özelikle 14 Nisan operasyonu ile partilerine yönelik başlayan komploların devamının kesilmediğini belirtti.

 

Yıldız,”Habire Van, Batman ve Hakkari derken dört bir yandan KCK operasyonları adı altında bir konset geliştirilmektedir. Hükümetin bu konseti özellikle partimize yöneliktir. Partimizin içini boşaltmak halkı demoralize etmek barışa ve demokrasiye sevdalı olan insanların moralini ve psikolojisini bozmaktır. YSK’nın aldığı anti demokratik karara halkın gösterdiği demokratik tepkiler sonucu kararını geri alması biz YSK’nın almış olduğu kararında bir komplo kararı olarak değerlendiriyoruz. Ancak komploların devamı bitmiyor. Çadırımıza yapılan saldırı sonucu 52 kişi gözaltına alınmıştı. Buda psikoloji bir savaştır. Bugün sabah itibarıyla özelikle gece saat 01:00 da başlayarak belediye başkan vekili, belediye meclis, il genel meclis başkanı ve üyelerimizin, il başkanı ve merkez ilçe başkanının ve kadın kolları meclisleri ve özellikle yöneticilerin içinde bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmış olup içinde mahalle muhtarı da var. Bu bir komplodur. Sürece damgasını yani halkı demolize edecek, halkı çaresiz bırakacak inisiyatifsiz bırakacak, moralini bozacak bir şekilde bir operasyondur komplodur” dedi

 

BU AŞAMADA HALKI TUTMAK ÇOK ZOR

Yıldaz,”Ama bu halk hiçbir zaman alternatifsiz kalmadı. Biz bu durum karşısında genel merkezimizi eski ve yeni eş başkanımızı Hamit Geylani’ye bilgi verdik. İlimizin adayları da olmak üzere çevre illerin milletvekili adayları da en geç yarına kadar  burada olmak koşullu ile ama bu bir ilk açıklamadır bundan sonraki açıklamamız halkımızın ne söyleyeceği şeklinde bir açıklamamız olacaktır. Gerçekten şuanda halkı tutmak bizim için çok zor bir koşul. Önüne geceleyeceğimiz şekilde halkın önerileri var. Ama bu halk ne diyorsa biz ona göre bir tavır alacağız. İlerleyen zamanda halkımız ile birlikte, halkımızın kararlaştığı bir karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Öyle bir karar alındığı zamanda ikinci bir basın açıklaması yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim