• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yüksekova'da hakaret protesto edildi

Yüksekova'da hakaret protesto edildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, dün özel hareket timlerinin Orient İş Merkezi'ne yaptığı baskın sonrası halka küfre etmesi düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Yüksekova’lılar Eski cezaevi kavşağında bir araya gelerek ’AKP polisleri Gever’den defol’ sologanlarıyla Oslo oteli önüne kadar yürüdü. Burada Kitle adına basın açıklamasını yapan Yüksekova Kent Meclis Eş Başkanı Şerafettin Dede Yaptı. Dede, Yüksekova halkı her zaman canını vermiş, malını vermiş bir halktır. Yüksekova halkı hiçbir zaman onurunu düşmalara teslim etmemiştir.dedi.

Dede,  AKP polisleri Yüksekova halkı üzerinde küfürler, ev ve iş yerlerine  basıkıları hiç bir şekilde kabul edilemez.  AKP hükümeti artık insiyatini polislerin eline bırakmıştır. AKP polisleri ise halkımızın üzerine durmadan baskılar yapılmaktadır. Bu kabul edilecek bir durum değildir.

BARIŞ DİLİNİ AKP POLİSLERİ KULLANIYOR

Dün Yüksekova’da meydana gelen bu olayı Davutoğlu bunu izleyince neler hissettiğini merak ediyoruz diyen Şerafettin Dede,  Davutoğlu sürekli söylediği şey ise HDP vekilleri  barış dilini kullanamıyorlar. Acaba barış dilini AKP polisleri mi kullanıyor. Şeklinde konuştu.

YETKİLİLER GÖREVDEN ALINMASI GEREKİR

Hakkari valisi, Yüksekova kaymakamı ve ilçe emniyet müdürü değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Dede, bunu hiç birşekilde kabul etmiyoruz.  Bizler namuslu Kürtleriz AKP’nin kirli siyasetini kabul edilmez bu halk binlerce şehit veriğini söyleyen  Dede, Dün Gever’de halka yapılan küfürler ve haksız yere yapılan tutuklamaların sebebini sorcaktır.

YÜKSEKOVA KAN GÖLÜNE DÖNEBİLİRDİ: Eğer Sayın Abdullah Öcalan’ın hatırı olmazsaydı dün Yüksekova’da bu olay olmazdı.  Belki bugün çarşı merkezi kan gölüne dönerdi.  Yüksekova halkı onurlu bir halktır. Bilin ki çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İki aydır AKP polisleri halkı sürekli bir provakasyonun içine çekmeye çalışıyor. Ama bu halk provaksyonlara gelmiyor gelemeyecektir. Bu halk önderinin söylediklerine uyum sağlıyor" dedi. Yapılan açıklamalardan sonra kitle sessizce dağıldı. Yüksekovagüncel






Bu haber toplam 3431 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim