• BIST 4.943,18
  • Altın 1210.532
  • Dolar 19.1475
  • Euro 20.7711
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C

Yüksekova'lı köylülerin çöp tepkisi

Yüksekova'lı köylülerin çöp tepkisi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyüne yürüyüş için gelen dağcılar etrafı çöpler içerisinde bırakırken köy sakinleri bu olaya tepki gösterdi.

Yükeskova ilçesinde 44 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyüne gezmek için ülkenin farklı kentlerinden gelen dağcılar, bölgeyi ziyaret ederken çöplerini bırakıp gitmeleri köylülerden tepki aldı.

Gezdikleri alanlarda, içecek ve yiyecekten kalan atıkları etrafa atarak kızgınlığa neden olurken, çöpleri gören köy sakinleri hemen Yüksekova Doğa Tutkunları Kulüp Başkanı Kahraman Aytan’a bildirdiler. 

Köy sakini Harun Şedal, 1-7 Haziran tarihleri arasında saat göllerine gelen Türkiye geneli dağcılar, çöplerini etrafa bırakıp gittiler. Biz köy halkı olarak şikayetlerimizi dile getirerek çöplerden dolayı dışarıdan gelen dağcıları kınadık.

Böyle durumlarda artık gerekirse dağcılara kamp yeri müsaadesi etmeyeceğiz ve bunu Türkiye’ye bildirmek istiyoruz. Herkes bilsin Cilo Sat Dağları çöp mekanı değil.

Kendi çöplerini kendilerini götürmesi gerekirken, biz köylüler topladık. Ama bu tüm gelen dağcılar için demiyorum, çünkü onlar içerisinde doğaya saygısı olanlarda var. Hatta evimizde de misafir ettik. Tek isteğimiz doğayı kirletmeyelim” dedi. 

Köy sakini Metin Temelli ise dağcılara seslenerek; “Bölgeye geldiğinizde çevreye zarar vermeden yani çöplerinizi de etrafa saçmayacak şekilde toplayın götürün. Çünkü doğada kalan her plastik ve poşet gibi benzeri atıklar tüm köyün doğasını da tehdit ediyor” dedi. 

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Doğa Tutkunları Kulüp Başkanı Kahraman Aytan; Genç lisanslı dağcı Harun Şedal köylülerinin ve dayısının şikayetini bize bildirerek bunu tüm dağcıların ve TDF Dağcılık Federasyonu'nun bilmesini istedi.

Kendisi bize ulaştı Yüksekova Doğa Tutkunları aracılığıyla bizde gelen tüm arkadaşlara buradan sesleniyoruz lütfen gezdiğiniz yeri çöp içinde bırakmayalım” şeklinde konuştu. İHA

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Van'a bahar bu yıl erken geldi28 Mart 2023 Salı 15:06
  • Yaban keçileri fotokapana takıldı28 Mart 2023 Salı 15:04
  • Meyve fidanları da görücüye çıktı28 Mart 2023 Salı 14:40
  • Vali Akbıyık, şehit ailesinin evinde iftarını açtı27 Mart 2023 Pazartesi 21:40
  • Urfa’da gözaltı sayısı 26’ya yükseldi.27 Mart 2023 Pazartesi 18:03
  • Derekaya Hakkari'de27 Mart 2023 Pazartesi 17:12
  • Ahırlardaki hayvanlar meraya çıkarıldı27 Mart 2023 Pazartesi 15:29
  • 3 odalı mağaranın üzerine 3 kat bina yapıldı27 Mart 2023 Pazartesi 15:24
  • Bakanlıktan asgari ücret açıklaması!27 Mart 2023 Pazartesi 15:18
  • Kardelenler arasında santur keyfi27 Mart 2023 Pazartesi 14:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim