• BIST 10247.75
  • Altın 2400.472
  • Dolar 32.2473
  • Euro 34.7026
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Zap işsizlerin geçim kaynağı

Zap işsizlerin geçim kaynağı
Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Oğul köyündeki bazı gençler, aile bütçelerine katkıda bulunmak için kendi yöntemleriyle Zap Vadisi'nde tuttukları balıkları karayolu kenarında satıyor.

Hakkarihabertv.com/Haber Merkezi-Hakkari-Çukurca karayolu kenarında bir leyene doldurdukları alabalıkları satmaya çalışan gençler, zaman zaman zor anlar yaşıyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle tir tir titreyen gençler, ısınabilmek için beraberinde evlerinden getirdikleri sobada ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar.

balik-zap-1.jpg

Bir taraftan sobada yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan gençler, diğer taraftan ise araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara ellerine aldıkları balıkları göstererek satmaya çalışıyorlar. Aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen gençlerin, soğuk havaya aldırış etmeden hergün balık satıyorlar. Tuttukları balıkları karayolundan yolda geçen araçlardaki vatandaşlara satan gençlerden Reber Işık, ''Akşam saatlerinde vadiye serpme atarak evimize gidiyoruz.

balik-zap-2.jpg

Balıklar karanlıkta suyun kenarına yanaşarak kurdukları ağlara takılıyor. Sabah saatlerinde ise suya attığımız serpmemizi çıkartıyoruz. Ağımıza takılan balıkları burada bir leyene doldurarak kilosunu 5 TL'den araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara satıyoruz. Ailemiz tarım ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyor. Bizde ailemize yardımcı olabilmek için kendi yöntemlerimizle tuttuğumuz alabaılıkları satıyoruz.

bsalik-zap-3.jpg

Hakkari'de fabrika ve çalışacak iş sahaları yok. Bizlerde ailemize yardımcı olabilmek için mecburen bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Hava çok soğuk olduğu için üşüyoruz. Bu nedenle de dondurucu soğuklardan korunmak için karayolu kenarında beraberimizde getirdiğimiz sobada ateş yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Kilosunu 5 TL'den satığımız balıklardan günde 40 ila 50 TL kazanıyoruz. Paramızı balıktan çıkartıyoruz'' şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 5263 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim