• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ZEYDAN’IN SOL DÖNÜŞÜ!

Hakan Taş

Trafikte sol şeride geçmek sollamak anlamına gelir ve kuralları ihlal edersiniz.  Siyasette sağ görüşten sola transfer olmak nasıl bir şey onu da öğrenmeye çalışıyorum.

Zeydan ailesi şüphesiz ilimiz ve bölgemizde saygınlığı olan, toplumda her zaman değer gören bir ailedir. Siyaseti halka hizmet anlamında meslek haline getirdiler. Aile içinde farklı düşünce ve görüşte olanlara da anlayış gösterildi. Yani aynı ailede farklı partilerde de  yer alabildiler.

Aşiret bir zenginliktir, kültür ve dayanışmadır. Aşiretçilik ise bölücülüktür. İlimiz Ertoşi ve Pinyanişi aşiretlerinden oluşmaktadır. İkiz kardeş misali, birlikte yaşayarak... Kerem Ağa ve oğulları Pinyanişi Aşireti içinde her zaman önder olarak kabul görmüşlerdir.

Dr. Rüstem Zeydan, aldığı eğitim, gördüğü aile terbiyesi ve donanımıyla kalemi, dili ve yüreği güçlü bir aydınımızdır. (Seversiniz, sevmezsiniz o ayrı)…  1956 yılında Yüksekova’da dünyaya geldi. Hacetepe Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla bitirdi. Yüksekova ilçesi, Hakkari merkez, Adıyaman ve Ankara’da sağlık biriminde yöneticilik yaptı.

rustem-zeydan.jpgSağlık Bakanı Müsteşarı ve Milletvekili olarak uzun yıllar görev aldı. Partisine ters düştü ve yüreğindeki ak ampullerini söndürdü. Sessiz kaldı, evine kapandı, sosyal medya hesaplarında cesur mesajlar verdi.

Tüm yaşamı iktidar partisi ve hükümet yanlısı olarak devam ettiren Zeydan, CHP’ye geçiş yaparak herkesi şaşırttı ve en çok konuşulan kişi oldu. Bana sorarsanız genel seçimlerde üçüncü sıra milletvekili adaylığı verildiğinde bırakacaktı partisini.

Rüstem Zeydan, sağ partilerde yer alırdı ama sosyal demokrat düşünceye hep sahipti. Haksızlıkların karşısında bir devrimci duruşunu sergilerdi.

 

CHP’ye geçişi Hakkari il örgütü tarafından sevinçle karşılandı. CHP İl Başkanı Nazım Demir ve İlçe Merkez Başkanı Hurşit Taş, ayrı ayrı açıklama yaparak Dr. Rüstem Zeydan’a büyük övgüler yağdırdılar.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, başkentte Zeydan ile özel bir görüşme yaparak parti rozetini taktı. Ve kısa bir süre içerisinde Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak da görevlendirildi. Bu ne anlama geliyor, CHP iktidar olursa Dr.Rüstem Zeydan yeni kabinede Sağlık Bakanı olur.

CHP Hakkari’de oldukça hareketlendi. Her hafta yeni katılımlar dikkat çekiyor. Genç Başkan Nazım Demir ve ekibi örnek çalışmalar sergileyerek partinin gücüne güç katmaya devam ediyorlar.

Ertoşi Aşireti Liderlerinden İskender Ertuş’un CHP’ye geçişi de memnuniyetle karşılandı ve alkışlandı. Sayın Ertuş’a da yakında geniş yer vereceğim.

Dr.Rüstem Zeydan, sessizliğini bozdu ve siyaset arenasına çok iddalı geri döndü. Bomba etkisi yaratacak açıklamalarını yakında benimle paylaşacak.

Geliyor Zeydan, ısınacak meydan…

Başarılar….

Bu yazı toplam 4104 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim