• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 2 °C

Zozani: Sağduyu çağrısı yaptı",,,,,

Zozani: Sağduyu çağrısı yaptı",,,,,
Hakkari'de iki genç gurubun tartışmasıyla çıkan gerginliğe, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Hatipoğlu ve aile büyüklerinin araya girmesiyle kentte olaylar yatıştırıldı.

Milletvekili Zozani Başkanlığında Hakkari Belediye hizmet binasında bir araya gelen ve sahur vaktine kadar süren toplantı yapan Hakkari'nin aile büyükleri, Eş Başkan Hatipoğlu, DBP ve HDP il yöneticileri çıkan olayların çeteci zihniyetlerin bir provokasyonu olduğu ifade etti.

Toplantının ardından Hakkari Belediye binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamada aile büyükleri bu tür olayları şiddetle kınadıklarını belirtirken, gençlerin Kürtleri birbirine düşürmeye çalışan bazı çeteci zihniyetlerin provokatör oyunlarına gelmemelerini istediler.

ZOZANİ: "ÇETECİ ZİHNİYETLER HALKIN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞIYOR"

Burada da açıklama yapan Milletvekili Zozani, Bu tür oyunları tezgahlayanların Hakkari halkının birlik ve beraberliğini istemediklerini belirterek; " Bugün akşam saatleri itibarı ile kentimiz en coşkulu akşamlarından birini yaşıyordu. Hem  Rojava direnişine destek çıkmak için parti heyetimizin uğurlama şöleni vardı hem de Hakkari halkı çoluğu çocuğu ile güzel bir akşam geçiriyordu.

Ama ne yazık ki kaynağı malum bir yerlerden ısrarla kışkırtılan ve örgütlenen, adını artık bu kentin insanları diyemeyeceğimiz çeteci bir gurup bu kentin huzurunu kaçırmaya çalışmıştır. Bu kentin birliğini bozmaya yönelik derin bir provokasyonun içerisine girmişlerdir böyle bir hamlede bulunmuşlardır. Adını çok açık ve net koyuyoruz bunu yapan kim olursa olsun bizim nezdimizde çetedir.

Bizim için bu halkın iyiliğini düşünen değil, tersine halkımız arasında kışkırtma yaratan kişilerdir. Her hangi ailemize mensup insanlar olarak bunları kabul etmiyoruz. Aile büyüklerimiz ile gecenin bu saatinde bir araya geldik. Aile büyüklerimiz ile bu işin görüşmelerini yaptık ve her kes bu konuda hem fikirdir. Kim olursa olsun, böyle bir faaliyetin içine kim girmiş olursa olsun doğrudan Hakkari halkının huzurunu hedef almıştır. Biz bu çeteci yaklaşımları asla ve asla kabullenmeyecek ve asla ve asla aramızda barındırmayacağız.

Bunu yapanlar bizden değildir, kim olursa olsun biz şuanda burada bir araya gelen insanlar olarak, siz değerli basın mensupları aracılığı ile Hakkari kamu oyunu bu söylemek için bir aradayız. İnsanlarımız zarar gördüler. Kimi insanlarımızın camları kırıldı, araçları tahrip edildi. Kim ne zarar görmüşse bu olayın vahametini kavramasını arzu ediyoruz ve bu zararı bir şekilde el birliği ile telafi etmenin yolunu yöntemini araştıracağız.

Hepimize geçmiş olsun" dedi.Daha sonra söz alan Hakkari'nin aile büyükleri ramazan boyunca iftar sonrası Hakkari halkının şehir merkezinde bir piknik havasını oluşturduğunu,  Rojava'daki katliama dur demek için Hakkari'den bir heyetin gittiğini belirterek "Bu havayı çekemeyenlerin provokasyonlar ile Hakkari halkını karşı karşıya getirmek için her türlü oyunları tezgahladıklarını ve gençlerin kışkırtıldığını" ifade etti.

Bir araya gelen heyet, Hakkari halkının çıkan provokasyona gelememesi kent merkezinde iş yerleri ve araçlarında maddi hasar oluşan vatandaşlar ile bir araya geldi. Milletvekili Zozani ve Eş Başkan Hatipoğlu’nun talimatı ile iş yerlerinde ve araçlarında hasar oluşan vatandaşın camlarının sabah saatlerine kadar değişeceği bildirildi. Ayrıca belediye temizlik ekipleri olaylarda meydana gelen kirliliği kaldırmak için çalışmalar başladı. belediye basını

kavga-m.jpg

Bu haber toplam 6420 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 28
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim