• BIST 10208.65
  • Altın 2399.372
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.7652
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

4 ayda 4 bin hastaya baktı

4 ayda 4 bin hastaya baktı
Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirip kendi memleketinde göreve başlayan Şemdinlili diş hekimi Mehmet Şerif Akdeniz, 4 ayda 4 bin hastaya baktı.

AHMET KAVAK
HAKKARİ (İHA) - Şemdinli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitimine başlayan diş hekimi Mehmet Şerif Akdeniz, Şemdinli Lisesi'nden sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni de bitirerek gönüllü olarak memleketi Hakkari'nin Şemdinli ilçesine geldi. Şemdinli Devlet Hastanesi'nde 4 ay önce göreve başlayan Mehmet Şerif Akdeniz, şimdiye kadar 4 bin hastaya bakarak bir ilke imza attı.


İlçede görev yapan tek diş doktoru olduğunu söyleyen Akdeniz, "Hastaların çok olması nedeniyle istediğimiz tedaviyi gerçekleştiremiyoruz. Örneğin bir dolgu için hastalar 2-3 ay beklemek zorunda. Teknik anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Birçok yerde olmayan malzemeler diş hekimliği ünitemizde bulunmaktadır" dedi.
 

Meslektaşlarına da seslenen Akdeniz, "Burada hizmet vermek gerçekten onur vericidir. Buradaki hastaların bizlere ihtiyacı var. Buralı olmam haliyle Kürtçeye de vakıf olmamı sağlıyor. Türkçe bilmeyen hastalar için en büyük avantajdır. Hastalar çekinmeden sıkılmadan dertlerini dile getirebiliyor. Şemdinli'nin küçük olması dolayısıyla birbirimizi tanıyoruz, bu da iletişimi daha etkin kılıyor" dedi.
 

Hastalardan Serbest Özer ise, daha önce diş doktorlarının her gün olmadığını belirterek, "Sadece haftanın belirli günlerinde burada diş doktoru oluyordu. Şimdi ise haftanın 5 gününde doktorumuz hizmet veriyor. Kendisinin yerli olması bizleri daha çok sevindiriyor. Babalarımız, annelerimiz, sadece Kürtçe bilenler çok rahatladı. Dertlerini rahatlıkla dile getirebiliyorlar. Doktorumuzun Kürtçe bilmesi bizim için çok önemlidir. Derdimizi daha rahat anlatabiliyoruz" diye konuştu.
 

Hastalardan Aysun Ökten de daha önce Şemdinli Devlet Hastanesi'nde belirli günlerde diş çekiminin yapıldığını söyleyerek, "Yeni gelen diş doktorumuz Şemdinli'nin yerlisidir. Hepimiz çok memnunuz. Vatandaşların çoğu Türkçe bilmiyor. Özellikle orta yaştaki birçok vatandaş derdini maalesef anlatamıyor. Doktorumuz yerli olduğu için vatandaş derdini rahatlıkla anlatabiliyor. Kürtçe de bilmesi buradaki hastalar için çok büyük bir avantajdır. Doktorumuzun yerli olması bizim için çok büyük bir avantajdır.
Hepimiz doktorumuzdan çok memnunuz" şeklinde konuştu.

dishekimi-1.jpg
 

 

Bu haber toplam 4197 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim