8 ilde suç örgütüne büyük operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 8 ilde düzenlenen operasyonda Bayğaralar organize suç örgütüne yönelik baskında 287 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda silah, uyuşturucu ve nakit para ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana merkezli 8 ilde Bayğaralar organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar; Adana, İzmir, Mersin, Konya, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı olarak yapıldı.

13 Nisan 2026 tarihinde düzenlenen operasyonlarda, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme, kasten yaralama, uyuşturucu ticareti, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve genel güvenliği tehlikeye sokma” gibi suçlardan aranan şüphelilere yönelik çalışma yürütüldü.

Operasyon kapsamında 287 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda 1 el bombası, 4 AK-47 otomatik tüfek, 2 otomatik tabanca, 16 tabanca, 25 şarjör, 2 av tüfeği ve 1.128 fişek ele geçirildi. Ayrıca 39 bin 733 adet uyuşturucu hap, 72,5 gram esrar, 45 bin euro ve 33 bin 735 lira nakit para bulundu.

Soruşturmada suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 50 milyon lira değerindeki 2 iş yeri ve 5 araca da el konuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonlarda görev alan personele teşekkür ederek, vatandaşların huzurunu hedef alan suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.