• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

ABARTIYORUZ!

Hakan Taş

Geleneğimizde misafirperverlik var ve hep de var olacaktır. İlimize yeni atanan yetkilileri de ziyaret edip hayırlı olsun deme alışkanlığımız var. Aslında bunlar çok şık hareketler. Fakat hesaba katmadığımız detaylar var.

Valimiz Ali Çelik ve Emniyet Müdürümüz İdris Yılmaz, üç aylık görev sürelerini doldurdular. Hakkâri’mizin nüfusu 300 bin ve abartmadan söylüyorum 100 bin kişi bu iki makam ile görüşmek için sıra bekliyor. Nezaket diye adlandırdığımız bu ziyaret aslında bize zarar veriyor. Bizleri refaha kavuşturacak yatırım ve projeler, çözüm bekleyen sorunlar ve devamlılık gerektiren bir çalışma mecburiyeti varken yöneticilerimiz ancak bizi makamlarında kabul etmekle zaman öldürüyorlar.

Sokakta karşılaştığım birçok tanış, “Hakan bey, haftalar geçti vali bey ile randevu talep ettik hala bize dönmediler” diyerek de teessüf dolu sitemde bulunuyorlar. İl Emniyet Müdürümüz üç aydır iadeyi ziyaret için Gazeteciler Cemiyetimize bir ziyaret gerçekleştirecekler ama bir türlü vakit bulup gelemiyorlar.

Her yöneticinin ortalama görev süresi 3 yıldır. Bu üç yılın yarısı ziyaretçileri kabul etmekle dolduruyorlar. Sevgili büyüklerim ve kardeşlerim, sizlere sesleniyorum. Vali, Emniyet Müdürü ve diğer yöneticileri ziyaret etmezseniz gönülleri kalmaz, küsmez, kırılmazlar. Aksine o ziyaretlerle öldürdükleri zamanı hizmet hususunda değerlendirecekler. Biz bu kurumlardan aksama ve eksiklik görerek eleştirecek olursak alacağımız yanıt şu olur; “Ziyarete gelen misafirlerimizle müşkülattık. Çalışmaya fırsatımız olmadı”…

Valimiz Sayın Çelik’in hafta sonları bile makamında misafir kabul etmesi aslında bizi inciten ve kendisini de yoran bir mesaidir. Önceki valiler, herkese makam kapılarını açık tutmazken yeni valimiz ayrım ve gayrım yapmadan herkesi kabul ederek nezaket örneğini sergiliyor. Türbe misali böylesine yoğun makamlara ziyaret kuralımız ve geleneğimizi doğru bulmuyorum.  

Suyumuz yok, yolumuz yok, kış kapıda. Deprem korkusu var. Artan işsizlik var. Kepenk kapatan esnaf var. Ama rekora koşan ziyaret akımımız da var. Lütfen bırakalım da yöneticilerimiz iş yapsınlar…

Bu yazı toplam 1820 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim