• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

AÇI DERSANESİNDEN AÇILIM!

Hakan Taş

Hakkari Açı Eğitim Kurumları kalitesi ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken güvenilir bir eğitim yuvasıdır. Önceki gün veliler toplantısı için Dershanede buluştuk.

İlgi fazlaydı, anne ve babalardan oluşan salon doldu taştı. Hakkari’de ilk kez görüp tanıştığım, oldukça genç ve yakışıklı bir Hoca bizlere sunum yaptı. Bugüne kadar sayısız veli toplantısına iştirak ettim ama böylesini hiç görmedim.

Neçirvan Gür Hocamızın beklenti ve endişe içerikli sunumu hepimizi daha duyarlı olmaya itti. Veliler toplantısında genç ve başarılı hocamızın söylediklerini sizlerle de paylaşmak istedim;

AİLE İÇİ İTTİFAK!

“Eğitimin ilk ayağı ailedir. Çocuk aileden gördükleriyle, öğrendikleriyle güçlüdür. Çocuklarınızı takip edin ama baskı yapmayın. Takibi de doğru yapmalısınız. Çocuğunuzu asla başkasıyla kıyaslamayın. O Tıp’a girdi, o bunu başardı, sen neden yapamadın gibi kıskançlık baskısı uygulamayın. Bu defa onlar da sizi başkasının anne ve babalarıyla kıyaslarlar.”

İNTİHAR VAKALARI!

“Son zamanlarda ilimizde yaşanan intihar olayları hepimizi çok üzüyor. Gençler ergen ve bireydirler. Siz anne ve babaların gözünde çocuk olsa da onlar fikir beyan ettiklerinde onları ciddiye alın. Ben sana bu kadar masraf yaptım demeyin. Denetleme ayağımız eksik, aile olarak çocuklarımızın ensesinde soğuk ve sıcak nefesimizi his ettirmeliyiz.

Onlarla iyi bir iletişim kurmalıyız. Arkadaş gurubu ve nerelere takıldığını bilmeliyiz. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamalıyız. Herşey sigara ve nargileden başlar. Uyuşturucu tuzağına düşmelerini engellemeliyiz. Gençliği intihara sürükleyen sebepler bu yollardan geçiyor. Sevgi ve ilgi kötülüğe giden yolu kapalı tutar.”

YAPAY ZEKA!

“Öğrencilerinizi tercih yaparken onların benimsediği ve sevdiği branşlar tercih edilsin. İnsan sevmediği bir mesleği tercih ederse başarısız ve mutsuz olur. Yazılım Mühendisliği ve yapay zeka çağın tercih edilen alanlarıdır. Bilgiye ulaşmak kolay yerleşmek zor. Amaç öğrenciyi iyi bir üniversiteye istediği bölüme yerleştirmektir.”

UYUŞTURUCU KULLANIMI!

“Uyuşturucu kullanma yaşı ne yazık ki 14’e düştü. Van-Hakkari-Şırnak üçgeninde kullanımın yaygınlaştığını duyuyoruz. Gece geç vakitlerde parklarda uygunsuz görüntülerden bahs ediliyor. Çocuklarınızda diş patlaması, gözaltı morlukları, deri çürümesi, uykusuzluk ve düzensizlik fark ettiğinizde daha fazla ilgi gösterin ve yalnız bırakmayın. Özellikle kız çocuklarınızla daha fazla ilgilenin. Yaşamda ve eğitimde yanlışlıklarımızla karşılaştığımızda onu doğruya dönüştürmedikçe başarılı olamayız.”

Biz öğrencilerimizi Açı Dersanesine gönderiyoruz anladık da, doğrusu her anne ve babanın da şiddetle Açı Dersanesine gitmesinde fayda var düşüncesindeyim. İnanın Neçirvan Gür hocamızın etkili sohbetini günlerce dinleyebilirdik.

Dershane Müdürü Yavuz Bayhan ve tüm orada çalışan eğitim emekçilerini kutluyorum…

ae43c33f-16e7-4278-bda6-b200041598ef.jpg

Bu yazı toplam 1159 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim