AÇLIK GREVİN'DEN KESİNTİLER

AÇLIK GREVİN'DEN KESİNTİLER
Hakkari Kesk Şubeler Platformunun açlık grevi devam ediyor. Kesk üyeleri halaylar çekerek sendikaları ve üyeleri üzerindeki baskıları protesto ettiler.
VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
 

Bugün öğle saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bir basın açıklaması yapan Kesk üyeleri daha sonra da cadde üzerinde akçıkları çadırda açlık grevine başladılar. Açlık grevine DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetiş, DTP İl Başkan Hasan Güzel, il dışında gelen sendika temsilcileri , DTP üyeleri de destek verdiler. Halen açlık grevini sürdüren Kesk üyeleri akşam saatlerinde cadde üzerinde halay çekerek açlık grevlerini sürdürüp, sendika ve üyeleri üzerindeki baskı, gözaltı ve tutuklamaları protesto ederek tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

  DTP İl Başkanı Hasan Güzel'de halayın başını çekerek sendika üyeleri ile birlikte bir süre halay çekti. Sendika üyelerinin açlık grevinin yarın öğle saatlerinde sone ereceği bildirildi.

  (Hakkarihabertv-Feyzullah Taş)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.