• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

ALİ İHSAN ZEYDAN: “HALKIMIN HİZMETKARIYIM”

Hakan Taş

Zeydan ailesinin her ferdi toplumda kabul ve saygı gören kişiliklerdir. Çünkü Kerem Ağa, Osman Ağa, Mustafa Ağa da öyleydiler.  Yaşamları boyunca birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlayarak, bölgenin selameti ve huzuru için çabaladılar. Kerem Ağa ve oğulları örnek duruş ve söylemleriyle her kesimden sevgi ve saygı görerek çocuklarına iyi bir saygı mirasını bıraktılar.

Önceki gün Piran (Doğanyurt) köyüne davet edildik. Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki bu şirin köyümüze ilk kez giderek müthiş bir doğa harikasıyla karşılaştım. Yüksek alana kurulan köyde dağlarla aynı hizaya geliyor, elini uzatsan gökyüzüne dokunabilir gibi his ediyorsunuz.

 Geniş bir alana binlerce kişi birikmişti. Ağacın zirvesine Türk bayrağı dalgalanıyordu. Ali İhsan Zeydan onuruna bir yemek organizasyonu vardı. Aracı park ederek kalabalığa doğru yürüdük. Zeydan’a ulaşmak dakikalar aldı. Etrafı sevenleriyle donatılmış, kendisiyle tokalaşmak, hatıra fotoğrafı çekmek için sıraya girmiş aşiret mensupları vardı.

ali-ihsan-2.jpgAz sonra bu şenliği minareden yükselen ezan sesi bölüyor ve tüm misafirler Cuma namazını kılmak üzere köy camisine akın ediyorlar. Namaz çıkışı köy meydanında kurulan yemeğe oturuluyor.

Kalabalığı aşarak sayın Zeydan’a yanaşıyor ve bu toplantının nedenini öğrenmek üzere mikrofonu uzatıyorum. Bu arada 1995 yılında Yüksekova Belediye Başkanı iken kendisine ilk mikrofonu uzatmıştım. 27 yıl aradan sonra ikinci kez Ali İhsan Zeydan ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştiriyorum. İşte o toplantıdaki açıklamaları:

ali-ihsan-zeydan.jpg

“HALKIMIN HİZMETKARIYIM”

Aşiret bir kültür ve dayanışma modelidir. Bölgemizin konumu itibarıyla varlığına her zaman ihtiyaç duyulan manevi bir zenginliktir. Babam Osman Zeydan’ın vefatıyla aşiretimiz ve tüm dostlarımız çok sarsıldılar.

Birlik ve dayanışmamızın devamı hususunda beni aşiretin başına layık gördüler. Uzun süren ön toplantılar sonucu bu karar alındı. Aşiretimizin ileri gelenlerinin katılımı ile kısa bir süre önce Başkale’ye bağlı Esenyamaç köyünde ilk toplantımızı gerçekleştirdik.

3712b03a-bd45-4adc-97ee-016543fbb289.jpgBugün de Doğanyurt köyümüzde dayanışma toplantılarımızı sürdürüyoruz.  Bana hangi alanda görev ve sorumluluk verilirse ben orada canla, başla olurum. Aşiretimizin temsilci ve üyeleri beni büyük ve lider olarak değil hizmetkâr seçtiler. Hepsinin huzur, güven ve selameti için ömrümün sonuna kadar çabalayacağım. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan yanlış ve haksızlıklara karşı da dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Ben siyaset düşünen bir adam değilim. Aşiret kavramı siyaset üstü bir oluşumdur.

ali-ihsan-zeydan-jpg-3.jpg

Adaleti, saygıyı ve devletimize olan sadakatımızla aşiretimiz için yepyeni bir dönem ve sayfa açıyoruz. Adımız Pinyanişi Aşireti olsa da her aşireti ve anlayışı kucaklayan, dostluğumuzu her kesime yansıtan bir anlayışta olacağız. Necip Zeydan, Ali Rıza Zeydan aile büyüğümüzdür, Rüstem Zeydan ağabeyimdir. Abidin ve Ahmet Amcamın çocukları canlarımdır.

Hepsi benim için büyük değerdir. Biz ailece her zaman halkımızın refahı için çabalayan bir aileyiz. Bölgemizde ve ülkemizde kadimliğimiz ve saygınlığımızla yer edinmiş büyük ve güçlü bir aşiretiz. Kendimize yakışan şekilde hep birlikte var olmaya, aynı yolda yürümeye devam edeceğiz.

Onurumuza Doğanyurt köyümüzde verilen bu yemekli toplantıya iştirak eden tüm Pinyanişi kolları temsilcilerine teşekkür ediyor, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Şahsıma bu görevin layık görülmesi beni onure etmiştir. Bu kararı onlar vermiştir. Bende onların emrinde ve hizmetinde olacağım. Allah dirliğimizi, birliğimizi daim kılsın. Herkese şükranlarımı arz ediyorum”

Van Barosu Avukatlarından aynı zamanda Arabulucu, Araştırmacı ve çok yönlü olan başarılı isim Av. Cihan Saydaş da, “Aşiret kültürü geleneğimizde var. Toplum içindeki sevgi ve saygıyı pekiştiren bir güçtür. Zeydan ailesinin her ferdi liderliğe, her türlü zorlu ve onurlu göreve layıktırlar. Onlar arasında yapılan tercih Ali İhsan Zeydan ismi ön plana çıkarak Aşiretimizin lideri sorumluluğu verilmiştir. Yeni bir süreç ve anlayışın başlangıcı olacaktır. Kendisini destekliyor, başarılar diliyoruz” dedi.

Üç saat süren Doğanyurt toplantısı sona erdi ve aşiret temsilcileri Zeydan ile kucaklayarak köyden ayrıldılar. Yeni Köprü yol ayrımında aracından inen Ali İhsan Zeydan, çeşitli ilçe ve köylerden gelen temsilcileri bir kez daha teşekkür ederek sevgiyle uğurladı.

Ali İhsan Zeydan’ın Pinyanişi Aşireti Lideri olmasının hem Pinyanişi, hem Ertuşi, hemde diğer aşiretlerdeki yankılarını daha sonraki yazılarımızda yer vereceğim.

Bu yazı toplam 3636 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim