Fethiye’de Başkan Karaca’ya silahlı saldırı

Fethiye’de Başkan Karaca’ya silahlı saldırı

Kaynak:Hakkarihabertv

Muğla’nın Fethiye ilçesinde silahlı saldırıda yaralanan Belediye Başkanı Alim Karaca’yı hastanede ziyaret eden Vali Dr. İdris Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek “Şüphelenilen şahıslar var, kısa sürede çözeceğiz” dedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile ilgili soruşturma sürerken, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Vali Akbıyık, olayın çok yönlü araştırıldığını belirterek şüpheli şahısların tespit edildiğini açıkladı.

Saldırının ardından Fethiye’ye gelen Vali Akbıyık, ilk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra tedavi altındaki Belediye Başkanı Alim Karaca’yı hastanede ziyaret eden Akbıyık, Karaca’nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Vali Akbıyık yaptığı açıklamada, olayın saat 16.00 sıralarında meydana geldiğini belirterek, “Belediye Başkanımıza yönelik menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Başkanımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Sol diz kısmından yaralandı” ifadelerini kullandı.

Saldırının Başkan Karaca’nın konutu yakınında gerçekleştiğini aktaran Akbıyık, genç bir şahsın olayın faili olduğunun değerlendirildiğini belirtti. Olay anında arbede yaşandığını söyleyen Akbıyık, saldırganın silah doğrultması üzerine Karaca’nın müdahalede bulunduğunu ve bu sırada yaralandığını ifade etti.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerinin de soruşturmaya dahil olduğunu kaydeden Akbıyık, “Şüphelenilen şahıslar var. Olayı iki gün içinde çözmeyi hedefliyoruz” dedi.

Soruşturma kapsamında bir kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenilirken, olayla ilgili geniş çaplı incelemenin sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.