• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Babasının Oğlu

Murat Taş

Gençlik bir his, duygu, düşünce durumudur.

Gençlik, aktif, dinamik algılayıştır. Gençlik, kendini tanımanın ve gerçekleştirmenin heyecanlı yarışıdır. Gençlik, bir yaşam biçimidir. Bir başarı hikâyesidir.

Bu haftaki yazımda,

Hakkâri’de büyük başarı elde eden genç ve çalışkan Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan herkesin parmakla gösterdiği genç, çalışkan, deneyimli hepimize örnek olacak bir kişiliğe sahip Metin Güldal, kardeşimden az olsa da burada dile getirmek istiyorum.

Metin Güldal sporcu bir aileden gelmektedir. Nerdeyse ailenin tümü sporla ilgilenmekte. Babası yıllarca Hakkâri futboluna hizmet etti, şimdilerde ise Hakkâri halkına hizmet etmekte. Amcaları, abileri yakın derece akrabaları ve arkadaşları sporcu yani anlayacağınız tam bir sporcu ailesi.

Metin Güldal, spor ve sporculuk yaşantısını şu şekilde anlatıyor.” Spor, ailemizde köklü bir kültürdür. Dedemden babama, amcalarıma ailenin diğer fertlerine kadar yayılmış bir meslek haline gelmiştir. Biz de kazancımızı spor yaparak ve daha sonrasında sporun içinde kalarak sürdürüyoruz.

2005’ li yılların başlarında aktif olarak spora başladım. Daha sonra Hakkâri ilinde Amatör Futbol ’da Köy Hizmetleri Spor Kulübü'nde futbol oynadım.

Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yaz spor okullarında fahri antrenörlük yaptım.

Birçok spor branşında amatör sporcu olarak görev yaptıktan sonra. Sakarya Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi'ne girdim. Sakaryaspor altyapısında futbol antrenörlüğü yaparak tecrübeli hocaların yanında deneyim kazandım.

Sakarya Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ücretli öğretmenlik ve kolejlerde beden eğitimi ve spor öğretmenliği görevlerinde bulundum. 2019 yılında Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Spor Eğitim Uzmanı olarak atandım. İşimi icra ederken birçok faaliyette yer aldım ve organizasyonlar düzenledim. Şu anda bulunduğum kurumda Spor Faaliyetleri-Değerlendirme ve Takip Şube Müdür Vekilliği görevini yürütmekteyim”.

Metin Güldal yukarda belirtiği gibi gecesini gündüzüne katarak büyük emekler sarf ederek buralara kadar gelmiş. Şimdilerde Hakkârili gençlerin başarısı için çalışmakta. Onun sayesinde onlarca genç şu an eğitimlerini tamamlamış memleketlerine ve ülkesine faydalı bireyler olmuşlar.

Yaptığı hizmetlerin yanında büyük başarılarda elde el de ederek kurumuna katkı sağlamıştır. Metin Güldal, bir konuda çok şanslı babası gibi sporu seven sporun içinden gelen bir yetenek. Kurum Amiri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’la çalıştığı için çok şanslı.

Aynı şekilde İl Müdürü Emin Yıldırım’da bu konuda çok şanslı böyle çalışkan, efendi, dürüst, işini seven güzel yürekli bir çalışma arkadaşı olduğu için çok şanslı.

Ne diyelim ki, ilimizin spor anlamında gelişimine katkı sunan bu iki değerli şahsiyete sonsuz teşekkürler. Bir diğer teşekkür ve takdir, Hakkâri futbolunun emektarlarından Şakir Güldal abimize. Helal olsun sana ilimize, ülkemize, spor camiamıza böyle güzel bir evlat yetiştirdiğin için. 

9dd96358-e7cf-4bd9-b432-3ef836b96a99.jpge9d7ed62-2413-4652-8e6e-d818e455f5ac.jpg

 

Bu yazı toplam 3150 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim