• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

BAKAN'DAN BELEDİYE'YE ZİYARET

BAKAN'DAN BELEDİYE'YE ZİYARET
(AK Parti) Hakkari İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kongresi için Hakkari'de bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Önceki gün Hakkari Valiliği toplantı salonunda sivil toplum örgütleri ile bir toplantı yapan Bakan Yılmaz bugün öğle saatlerinde Hakkari Vali Muammer Türker, Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ile birlikte Hakkari Belediye Başkanlığına ziyaret ettiler. Bakan'a özel harekat timleri ile sinyal bozucu araç eşlik etti. Bakan ve beraberindekileri belediyenin önünde Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile belediye personeli kapıda karşıladı.

 BAŞKAN BEDİRHANOĞLU BAKAN'A:

“TÜRKİYE'NİN BARIŞI TÜRKİYE' NİN KALKINMASINA VESİLE OLUR”

Kısa bir konuşma yapan Başkan Bedirhanoğlu, bakana,”Teşviklerinden dolayı çok mutluyuz. Çok umutlu inşallah bu gelişiniz hayırlara vesile olur. Türkiye'nin barışı Türkiye' nin kalkınmasına vesile olur. Tekrar tekrar hoş geldiniz ve şeref verdiniz” dedi.

 

BAKANZ YILMAZ BELEDİYELER ÇEŞİTLİ SIKINTILAR YAŞIYOR

 Belediye Başkanı Bakan Yılmaz ise, belediyelerin çok önemli olduğunu, merkezi idareler yerel yönetimiyle ülkeyi kalkındırmak durumunda olduğunu belirtti. Merkezi idareler olarak tüm belediyelerimizi için ortak bir çalışma yapmak durumunda olduklarını ve bunu da yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz,”Geçmiş hükümetlere göre belediyelere daha objektif kriterlerle arada bir farklılık gözetmeden tahsilat yapılması noktasında geçen dönem böyle bir anlayış ve adalet ölçüsü içinde hareket edildi. Özelikle nispeten gelir düzeyi düşük bölgelerimiz için geçtiğimiz dönem mahalli idareler gelirleri kanununda da bir değişiklik yaptık. Eskiden sadece nüfusa bağlı olarak tahsisat söz konusu idi. Şimdi hem nüfus hem de gelişmişlik düzeyini dikkate alan bir tahsisat söz konusudur.

 

Fakat her şeye rağmen bunun da farkındayız belediyelerimiz özellikle küçük illerde gelir düzeyi düşük illerde çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Fakat Hakkari halkı tabi her şeyin üstünde biz elbirliği içinde inşallah vali ve milletvekili de burada biz Hakkari'nin sorunları ile yakında ilgileneceğiz. Bende özelikle Gap projesinde sorumlu bir bakan olarak bu yörelerle özel olarak ilgileneceğim inşallah.

 

Önceki akşam esnaf, sanayici, tarım kesimi ve mahalli idarelerin sorunlarını dinledim. Toplantıda Hakkari'deki insanlarımızın daha rahat koşullarda çağa yakışır koşullarda bir yaşam koşulluna sahip olunması noktasında ülkemizin imkanlarıyla el verdiği sürece destek vermeye çalışacağız. İnşallah bugünkünden daha fazla güzel bir noktaya gelecek, hiç taraf olmamak gerekir değişik fikirlerle işte Türkiye bir hukuk devleti demokrasinin daha fazla kökleştiği bir ülke bu ortam içinde inşallah özelikle bu bölgesel kalkınma noktasında çok daha yoğun bir çevre içersine girmek durumundayız. Bu yörelerimizde üniversitelerin gelişmesi noktasında elimizde gelen gayreti sarf edeceğiz ve gereken desteği vereceğiz. İran ve Irak'a komşu olan Hakkari'de bölgesel gelişme içinde ekonomik anlamda çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Dünyadaki ekonomik krize rağmen inşallah uzun vadeli olarak bunun içinde de çıkacağız” şeklinde konuştu.

 

"GAZETECİNİN SORUSUNA BAKAN'DAN OLUMLU CEVAP"

Hakkari İHA Temsilcisi Feyzullah Taş'ın Bakan Yılmaz'a önceki gün valilikte yaptıkları toplantıda 25 aydır maaş alamayan belediye personeline 4 maaş gönderme sözü verildiği sorusuna ise Bakan Yılmaz,”Öyle bir şey söz konusu değil, biz Ak Parti olarak siyaset anlayışımızda doğrusu hiçbir zaman bizde popilizim olmaz. Bu bir temenni olarak söylenmiş olabilir ancak inşallah tabi öyle bir imkan oluşursa elbette bizde memnun oluruz. Ancak olmayan bir şey konusunda bir söz söylemekte yanlış olur. Birçok belediye de benzer sorunlar var. Bazı belediyelerimizin gelirleri personelin yetecek ölçüde bile değil, şimdi bunları biraz daha Türkiye genelinde de bir genel çerçeve içinde bakmak diye düşünüyorum. Bunu belki bir genel değerlendirme içinde belirli noktalarda gündeme konusunda elbetteki söz verebiliriz. Bunu mutlaka gündeme getirilmekten inanıyorum. Ekonomiden ve mahalli idarelerden sorumlu arkadaşlarımız ileteceğiz” dedi. FEYZULLAH TAŞ-NECMİ ERTUŞ (İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim